Tom Høgli satt hele kampen på benken da FC København vant 1-0 borte mot FK Jablonec i 1. runde av Europa League-kvaliken. Det samme var tilfelle da FCK serieåpnet en uke forsinket borte mot Esbjerg sist helg.

Men det ligger en forklaring bak benketilværelsen, ifølge backen selv.

-Jeg har betennelse i en hæl. Jeg har egentlig vært ganske uaktuell de siste kampene. Det er ikke noe dramatikk i det, sier Tom Høgli.

Sykkeltrening

Men skaden — en betennelse i en pute i hælen uroer såpass at 31-åringen skal ta MR-bilder av skaden av i kveld for en videre vurdering.

— Jeg har vært plaget i litt over en uke. Jeg har prøvd å trent litt av og til, det har ikke vært noen suksess. Det har stort sett blitt sykkel på meg, sier landslagsbacken.

Derfor tenker han ikke på verken landslagsspill eller en mulig fremskyndet retur til Tromsø akkurat nå.

— Det er god konkurranse her, som det skal være og ingen er trygge på plassen. Men med våre ambisjoner i Europa er jeg helt sikker på at det blir nok spilletid når jeg blir frisk, sier Høgli og slår fast:

— Planen er fortsatt å returnere til Tromsø neste år. Det hadde vært artig å få med seg et seriegull med FCK før den tid.

Følges tett

Tom Høgli er i en kategori av nordnorske eks-spillere som har forlatt TIL som følges tett av klubben. Sist uke hentet TIL hjem en spiller i samme kategori, Thomas Kind Bendiksen på lån fra Molde.

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, vil ikke fullstendig utelukke at klubben kan forsøke å hente hjem Høgli allerede i sommerens overgangsvindu, som stenger om to uker.

— Det er ingenting som er utenkelig i fotball.Han står på vår liste og vi undersøker når tid han kan komme hjem.Men bildet som er og har vært er at han kommer om ett år, når kontrakten med FCK utløper, sier Johansen.