KOLBOTN – TRONDHEIMS-ØRN 3-1

Vårsesongen hadde stort sett gitt oppturer for Trondheims-Ørn og trener Trond Schjølberg før den skulle avrundes mot Kolbotn 16. mai.

Den siste kampen før VM-pausen åpnet også bra, med ledelse før kvarteret var gått.

Scoringen kom ved Ørns VM-spiss Lisa-Marie Karlseng Utland. Hun fikk ballen fra Ingrid Syrstad Engen og scoret sikkert alene med Kolbotns keeper. Landslagsspissen står nå med seks mål på de åtte serierundene som er spilt og er på tredjeplass på toppscorerlisten.

Men fra at det så veldig lyst ut, gikk plutselig gardinen ned for Ørn. Først kom 1-1 på en tabbe etter halvspilt første omgang.

— Derfra og ut er vi ikke med. Det er veldig rart det som skjer. Før det hadde vi roen med ballen, så bare sluttet vi. Fra å være overlegen til å begynne med, blir vi løpende mellom, sukker Schjølberg.

Forsøkte snu trenden

Ti minutter før pause gjorde Kolbotn 2-1. I pausen gjorde Ørn-treneren to bytter og forsøkte å ta grep for å få toget på skinnene igjen. Uten å lykkes. I andre omgang gjorde Solveig Gulbrandsen 3-1 for Kolbotn, og Ørn klarte aldri å komme seg inn i kampen igjen.

— Jeg synes vi fremstår dårlig. Jeg misliker det jeg ser. Vi har mange gode spillere og skal være bedre, slår Trond Schjølberg fast.

At vårsesongen ble avrundet med årsverste ødelegger også noe av inntrykket av vårsesongen for Schjølbergs del. Målsetningen for sesongen er topp seks. Foreløpig er Ørn på femte, med fem poengs luke ned til sjuendeplassen. Statistikken er 4-2-2 etter tre hjemmekamper og fem bortekamper. Likevel – Schjølberg ønsket seg mer.

Gir en svak firer

— Vi kan trille terningen på en svak firer, sier han og gjentar skuffelsen over prestasjonen mot Kolbotn.

— Veldig skuffende, for å si det mildt. Jeg så ikke den komme. Det er en del å jobbe med fram mot at serien starter opp igjen 18. juli. Den utfordringa skal vi ta. Vi må bli bedre med ball og bli bedre på samhandling, konkluderer Trondheims-Ørns trener.