AUSTRIA WIEN-ROSENBORG 2-1

— Det var egentlig ikke planen at jeg skulle være med frem. Men jeg var i oppe i høgget, og tenkte at jeg skulle være med helt inn mot mål dersom det ble en mulighet.

— Jeg visste at 2-0 er et tungt resultat å reise hjem med. 2-1 er veldig mye bedre, så jeg ville veldig gjerne score det målet der, sier Tore Reginiussen.

INGEBRIGTSEN:

Hyller Rashani

Det svært viktige målet kom på overtid. Høyt hengende over Austriaforsvaret, fikk stopperen et ”ferdigscoret” legg av Elba Rashani.

— Når jeg ser at legget fra Elba er så strøkent som det er, så vet jeg at den kommer jeg til å stange i mål. En enkel jobb for meg, så jeg gir mesteparten av æren til Elba. Målet kan vise seg å bli svært viktig, kanskje til og med målet som sikrer gruppespillet, dersom vi bare gjør jobben og spiller en enda bedre kamp hjemme på Lerkendal, sier han.

MÅLFARLIG: Her stanger Tore Reginiussen ballen i mål etter innlegg fra Elba Rashani. Foto: Frank Lervik

Ny kollaps Det som lignet en overkommelig oppgave for Rosenborg til pause, ble brått et mareritt i løpet av knappe to minutt tidlig i andre omgang. Tre og et halvt kjapt trekk var alt som skulle til for å åpne RBK-forsvaret. En lang crosser fra midtstopperen gikk ut til høyrekanten, og via spissen endte den hos Alexander Grünwald på seksten meter. Austrias nummer 10 dunket kula knallhardt i mål. Suseren virket å svimeslå Rosenborgspillerne. Kun et drøyt minutt senere doblet hjemmelaget ledelsen. Katastrofalt forsvarsspill ga Pires muligheten til å gå med ballen over store deler av Rosenborgs banehalvdel. Trener Kåre Ingebrigtsen er krystallklar på at slike baklengs ikke kan gis bort i Europa.

— Det første målet er et fint mål, det skal Austria ha. Men det andre målet får de av oss. Vi må slutte å gi bort sånne mål på bortebane i Europa, ellers blir det tungt, sier han.

Rosenborg havnet under med to mål, men skaffet et viktig bortemål på overtid. Foto: Frank Lervik

Rosenborg har vært lekk bakover i alle kampene i Europa så langt. Det irriterer sjefen. — Klart det er irriterende. I kveld skaper Austria nesten ikke målsjanser i første omgang. Så scorer de på sine to første skudd på mål. Det er alt for dårlig. I stedet for å angripe ballen, rygger vi. Så får de avslutte uten press. Da blir vi straffet.

- Du var veldig aktiv på sidelinja umiddelbart etter de to baklengsmålene. Hva tenkte du da?

— Vi hadde egentlig god kontroll på det, men det ble tydelig at vi måtte score et mål. Det handler om å ha trua da, og være kollektiv i angrepsspillet, og gjøre det vi skal gjøre. Jeg måtte forhindre at spillerne begynte å gjøre det på egen hånd, sier han.

Trente inn mottrekket i vinter

Det avgjørende våpenet, ble et som Ingebrigtsen og RBK terpet på i treningskamp mot Odd i februar i Abrahallen. Rashani ble byttet inn for Skjelvik, mens Vilhjalmsson kom inn for Midtsjø. Bruttern la om til 4-2-4. — Vi endret da det ble liggende lavere i banen. Da skjønte vi at vi måtte slå mer innlegg. Derfor sendte vi på Elba og Matti. For å få fler innlegg og mer trykk inne i boksen. Den gjorde seg den varianten vi trente på i vinter. Det blir mer trykk, og vanskeligere for Austria å ta ut folk inne i boksen. Da får vi det målet som jeg synes vi ærlig fortjente, og som gjør det klart mye artigere foran returkampen på Lerkendal. Nå handler det om å vinne hjemme, og det skal vi klare. Med mye folk på tribunen, og Kjernen i storform, skal det bli en artig kveld, lover han.

Bedre enn Austria

Før matchen hevdet Bruttern at RBK på sitt beste er bedre enn Austria Wien på sitt beste. Det står han fortsatt på.

— Ja. Og jeg synes vi var det i store deler av kampen i dag også, sier han – og får støtte av målscorer Reginiussen.

— Ja, det tror jeg. I dag var vi ikke på vårt beste. Er vi det på Lerkendal, skal vi straffe dem. På Lerkendal vet vi at vi har selvtillit og er sterke, sier han.