KINA-USBEKISTAN 2-1

Innbytter Sun Ke trengte bare to minutter på banen for å score det flotte solomålet som sendte Kina til kvartfinale i asiamesterskapet for første gang på 11 år.

Kina lå under ved pause mot Usbekistan etter scoring av Odil Ahmedov, men Wu Xi utlignet ti minutter ut i annen omgang. Sun ble byttet inn i det 66. minutt. To minutter senere fikk han ballen 35 meter fra mål, førte den til kanten av straffefeltet og sendte et ustoppelig skudd i hjørnet.

Seieren gjør at Kina allerede er gruppevinner og møter Sør-Korea eller vertsnasjon Australia i kvartfinalen neste uke.

— Dette er flott for oss. Vi spilte en veldig god kamp, sa Kinas franske landslagssjef Alain Perrin.

Saudi-Arabia og Usbekistan gjør søndag opp om 2.-plassen i gruppen. Saudi-Arabia slo onsdag tilbake etter tapet mot Kina ved å knuse Nord-Korea 4-1. Ryang Yong-gi ga nordkoreanerne ledelsen med landets første mål i asiamesterskapet på 23 år, men gleden varte ikke lenge.

Naif Hazazi gjorde opp for sin straffemiss mot Kina da han utlignet, før Mohammed Al Sahlawi scoret to ganger og Nawaf Alabid satte punktum.

— Jeg tror det var bra for oss at vi fikk delta i sluttspillet, men ferdighetene våre strekker ikke til i dette selskapet. Vi må utvikle oss videre for å henge med, sa Nord-Koreas landslagssjef Jo Tong-sop ærlig. (©NTB)

Gruppe B:

Nord-Korea – Saudi-Arabia 1-4 (i Melbourne), Kina – Usbekistan 2-1 (i Brisbane).

Stillingen: 1) Kina 6 (3-1), 2) Saudi-Arabia 3 (4-2), 3) Usbekistan 3 (2-2), 4) Nord-Korea 0 (1-5).

Gruppe C:

Spilles torsdag: Bahrain – Forente arabiske emirater (i Canberra), Qatar – Iran (i Sydney).

Stillingen: 1) Forente arabiske emirater 3 (4-1), 2) Iran 3 (2-0), 3) Bahrain 0 (0-2), 4) Qatar 0 (1-4).

Gruppe D:

Spilles fredag: Palestina – Jordan (i Melbourne), Irak – Japan (i Brisbane).

Stillingen: 1) Japan 3 (4-0), 2) Irak 3 (1-0), 3) Jordan 0 (0-1), 4) Palestina 0 (0-4).

Gruppe A:

Spilt tirsdag: Kuwait – Sør-Korea 0-1 (i Canberra), Australia – Oman 4-0 (i Sydney).

Stillingen: 1) Australia 6 (8-1), 2) Sør-Korea 6 (2-0), 3) Kuwait 0 (1-5), 4) Oman 0 (0-5).

De to beste i hver gruppe til kvartfinaler.