TRONDHEIM (adressa.no): — Den første tiden i Frankrike har så langt blitt slik jeg så det for meg. Jeg føler at jeg lærer mye hver dag, og nivået i Frankrike er litt høyere enn jeg trodde. Jeg vil heller spille enn å sitte på benken, det skjønner alle. Men jeg var veldig bevisst på hva som ventet meg da jeg skrev under. Og hva som var fornuftig tankegang det første halvåret.

Det sier Ole Selnæs til adressa.no, fire måneder etter at han forlot RBK til fordel for St. Etienne og fransk fotball.

- Litt i praten med Zlatan

Tre dager før det internasjonale overgangsvinduet stengte snakket en preget Selnæs med adressa.no på Gran Canaria. Om at det ville bli tøft å forlate RBK. Men også om mulighetene som lå foran ham. 1. februar ble han offisielt klar for St. Etienne, for en totalpris i underkant av 40 millioner kroner.

Midtbane-eleganten, hvis rolle i RBK har vært den store snakkisen på Lerkendal i vinter, debuterte i en cupmatch mot Troyes. Han fikk også starte mot storklubbene Marseille og Paris Saint Germain:

— Jeg var litt i praten med Zlatan. Jeg vet ikke om han visste om jeg var norsk før kampen, men det fant han kjapt ut, smiler Selnæs – og legger til:

— Og lokalderbyet mot Marseille. 75.000 og galskap på tribunen. Det var ikke Isaksen stadion, akkurat (hjemmebanen til Mjøndalen)!

LES OGSÅ:

Lyskeskade

Siden storkampen mot Zlatan og co har det imidlertid blitt mer stille rundt årets spiller for RBK i fjor. Han fikk tre minutter mot Angers 5. mars, og startet mot Guingamp i et 0-2-tap helga etter, men den siste måneden har han ikke vært på banen. Totalt har det blitt fire kamper for start og ett innhopp. Nå har han også pådratt seg lysketrøbbel, som kan hindre en plass i kamptroppen mot Lorient lørdag.

— Jeg har ikke trent på en uke, så mest sannsynlig blir jeg ikke klar. Jeg har vært med i samtlige kamptropper siden jeg kom, når jeg ikke har vært skadet, forklarer han.

- Hva tror du er årsaken til at du ikke har spilt mer?

— Jeg var veldig forberedt på det. Jeg kom rett fra eliteserien og dette er et stort steg opp. Planen min var å bruke det første halvåret på å bli varm i trøya og i klubben. Det virker som at det er planen til klubben, også. De er veldig klare på at de tenker på neste sesong for meg. Jeg ser positivt på tida fremover, sier Selnæs, som særlig har merket én stor forskjell fra eliteserien til den internasjonale fotballen:

— I Norge stopper motspillerne opp en halvmeter fra meg når de «går i press», og forsøker å lede meg til en side. Da kunne jeg gjør mer slik jeg ville med ballen. Nå opplever jeg at de stuper rett i meg, for å vinne ballen hver eneste gang, nesten uansett hvor jeg er på banen. Det er en tilvenningssak, slik det er med teknikk, touch og pasningsspill. Det er et steg opp. Men det går bra på trening, og jeg føler jeg har noe å bidra med også på dette nivået, sier han.

Tross manglende spilletid: Selnæs opplever å bli gjenkjent overalt hvor han går i den franske byen. Fotballtradisjonene er sterke i St. Etienne, og hver eneste dag merker han den glødende interessen.

— Det er noe helt annet enn i Trondheim. Vi kjører gjennom en port for å komme oss på treningsområdet, og utenfor porten står det helt sinnssykt mye folk hver enste dag. Fra dag en jeg kom her har jeg blitt kjent igjen på butikken, det er ganske spesielt. Man blir ikke stoppet på butikken som ny spiller i Rosenborg, sier han.

Under ti minutter unna «Søder»

Selnæs har fortsatt tett kontakt med RBK-kompis Søderlund, som bor under ti minutter unna med bil. Han er overrasket over vennligheten i klubben, men fransken er såpass tynn ennå, at han sliter med å konversere med mange av gutta på laget om det ikke går i engelsk.¨

— Jeg har hatt en del fransktimer, men kommer ikke veldig langt i samtalene på fransk ennå. Det er vanskelig. Så det blir til at jeg henger mye med «Søder», smiler Selnæs.

PS! Heller ikke Alexander Søderlund har startet mange kamper i det siste. Etter en ok start brukte han mars på å komme inn fra benken, og har den siste tiden også trøblet med en skade.

PS2! Det er ikke bare Ole Selnæs selv som sier at han må være tålmodig og kanskje vente på neste sesong før han blir satset på. Under en pressekonferanse for en stund tilbake forklarte trener Christophe Galtier at Selnæs vil bli satset på når han får en oppkjøring med laget i sommer. Og spår ham en lys framtid i klubben.

PS3! Les om hva Selnæs tenker om RBKs sesongstart i lørdagens utgave i Adresseavisen.