• Se alle målene i videovinduet øverst i saken!

Norge-Romania 6-0

Det norske fotballandslaget åpnet 2016-sesongen med en meget komfortabel 6-0-seier over Romania.

Allerede i det sjette minutt var Norge foran med to mål, og Caroline Graham Hansen kunne juble for tidlig mål i sitt comeback etter skaden som holdt henne ute av fjorårets VM i Canada.

Har du fått med deg denne saken om Norges OL-håp?

Da hadde Ingrid Moe Wold gitt Norge ledelsen, og det gikk faktisk bare 10 sekunder fra rumenerne hadde tatt avspark til ballen lå i målet igjen! Scoringen må riktignok beskrives som en enorm keepertabbe av den rumenske målvakten, som fikk en altfor dårlig førsteberøring på et tilbakespill, og forsøket på klarering ble blokkert av Graham Hansen.

Dermed kunne Wolfsburg-proffen enkelt trille ballen i tomt nett.

Keeperen var heller ikke heldig på Kristine Mindes 3-0-scoring, som mest så ut som et mislykket innlegg som gikk rett i mål.

På de neste målene viste Ada Hegerberg hvorfor hun er regnet som en av verdens beste angripere om dagen, og hvorfor hun stakk av med Gullballen (deles ut til Norges beste fotballspiller sist år) under Idrettsgallaen.

Etter pause var det innbytter Lisa-Marie Karlseng Utland som kunne juble for Norges sjette scoring.

  • Se alle målene i videovinduet øverst i saken!

— Spillere som gjør det ekstraordinære

Roger Finjord har tatt over som landslagssjef for Norge og foreløpig er det veldig lite å utsette på resultatene.

Tre 4-0-seire i fjor høst ble altså nå fulgt opp med seksmålsseier.

Roger Finjord takker Marita Skammelsrud Lund for innsatsen i storseieren mot Romania i Piantar. Foto: DIGITALSPORT

Det var den første av to i oppkjøringen til den meget viktige OL-kvalifiseringen i mars, og Roger Finjord fikk se sine utvalgte lede med ikke mindre enn fem mål allerede da 36 minutter var spilt.— Vi er veldig godt fornøyde. Det var effektivt, godt pasningsspill, med mange fine kombinasjoner og bra gjenkjenning på hvordan vi ønsker å opptre. Vi har også enktelspillere som kan gjøre det ekstraordinære. Det var god ballanse, og vi opptrer fornuftig, sier Finjord til Aftenposten.

Les også:

Mye viktig som ligger foran

Han har samlet sine utvalgte til en treningssamling i La Manga før OL-kvalifiseringen og sier seg veldig godt fornøyd med det han har sett så langt.

— Det er mye viktig som ligger foran, og det inspirerer selvsagt jentene. Nå har vi fullført første del på en veldig god måte, sier Finjord, vel vitende om at utfordringen blir betydelig tøffere tirsdag. Da venter Frankrike, et av verdens beste lag.

— Frankrike er klar for OL og har medaljeambisjoner der, men de møter også et veldig godt lag på tirsdag. Vi vil vise oss frem, sier Finjord.

I sine fire første kamper som Even Pelleruds erstatter har han altså ledet laget til fire seire og hele 18-0 i målforskjell.

- Er dette et tegn på at dere har vært veldig gode, eller er det motstanderen som har vært veldig svak?

— Vi har møtt motstandere vi skal slå, men vi viser trøkk i spillet, nøyaktighet og et veldig stort engasjement. Vi har hatt opp mot 60-70 prosent ballinnehav i kampene, og det er veldig bra på et internasjonalt nivå.

Les også:

Spennende angrepsduo

Helt på topp brukte Finjord stjerneduoen Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen.

Andrine Hegerberg i en duell mot Romania. Foto: DIGITALSPORT

— De to er en veldig spennende kombinasjon. Begge er trygge i touchen og gode kombinasjonsspillere. Vi får mye ut av det, og 1+1 blir mer enn 2. De er trygge i pasningsspillet både bakover og ut til kant, noe som gjør at vi ofte får en pasning ekstra i angrepene og dermed rekker å fylle på med nok folk foran mål, sier Finjord. - Er dette den kombinasjonen du ser for deg å bruke i OL-kvalifiseringen?

— Det er klart at vi ikke prøver noe som ikke er aktuelt i OL-kvalifiseringen. Caroline er på tur tilbake etter skade, og både vi og klubben (Wolfsburg) er forsiktige med totalbelastningen, sier landslagssjefen.

Gledelig var det også at Ingvild Stensland gjorde comeback i landslagstrøyen etter et langvarig skadeopphold. Hun spilte 30 minutter i annen omgang.