– Jeg fikk høre at Kjetil (Wæhler) hadde vondt i lysken, og ti minutter før kampen fikk jeg beskjed om at jeg skulle starte. Det gikk jo bra, gliste Stabæk-spilleren som tidligere har vært mest back på landslaget.

– Men jeg har spilt mye stopper i klubblaget i år.

Han syntes det var gøy å spille, selv om han påpekte at det ikke nødvendigvis var like gøy for dem som så på.

– Det fungerte veldig godt defensivt. Vi er litt kjedelige, men vi hadde full kontroll på sveitserne. Vi burde bli litt flinkere til å utnytte overgangene våre, sa han.

Han ble rasende da sveitsernes lagkaptein Alexander Frei gikk i bakken og ville ha straffe i en duell i første omgang. Frei utnyttet en sjelden feil av Hangeland og stormet fram, men ble løpt opp av Høiland.

– Han filmet. Jeg hadde større fart og ville først takle, men så lot jeg som jeg taklet i stedet. Det er alltid effektivt mot spisser. Da kastet han seg, og jeg ble sint fordi dommeren ikke ga ham gult kort.

Hangeland fryktet straffe

Høilands stoppermakker Hangeland fryktet at Sveits skulle få straffespark da han stoppet Pirmin Schwegler rett foran mål fem minutter før slutt.

– Jeg var nødt til å gjøre noe. Jeg tok litt tak i ham, men uten å kaste ham i bakken. Jeg var litt redd for at det skulle bli straffe, men det var siste utvei, sa lagkapteinen.

Den elegante måten han skrittet forbi sveitseren og tok med seg ballen overbeviste nok dommeren, som vinket spillet videre.

Hangeland kunne gjøre opp status etter et godt landslagsår, selv om drømmen om VM-plass forsvant i august.

– Det er herlig å vinne, selvfølgelig. Mange ting var veldig bra, men en del ting kunne vært bedre. Vi slo et lag som er klart for VM. Det er ingen grunn til å stå her og være voldsomt fornøyd, men jeg ser starten på noe som kan bli bra, sa han.

– Fra Drillo får vi enkle og greie retningslinjer. Vi prøver å følge dem så godt vi kan, og når vi gjør det så går det ofte bra. Men vi kan blant annet bli flinkere til å utnytte kontringene bedre.

Krampe stoppet Wæhler

Kjetil Wæhler skulle spilt fra start mot Sveits lørdag, men måtte gi seg etter oppvarmingen. Problemer i lysken stoppet ham.

– Det er ingen skikkelig strekk, bare krampetendenser i lysken, men det var nok lurt at jeg ikke spilte, sa han.

– Jon Inge (Høiland) gjorde jo en kjempekamp på min plass også.

Wæhler tror at han snart er tilbake på banen for AaB.

– Noen rolige døgn, så tror jeg dette skal ordne seg.

(©NTB)