Vard-Brann 1-1 (4-5 etter straffer)

Vard var bedre enn Brann over 120 minutter og hadde fortjent å gå videre i cupen. Men Brann scoret på sin eneste sjanse, og var sikre på straffer. Dermed hanglet de seg videre. Uten at de fikk mye ros av den grunn...

— Hvordan viuldu karakterisere den 1. omgangen, Rikard Norling?

— Den var dårlig.

- Den dårligste du har sett?

— Ja. Det er det nok.

Så venter svensken i fire-fem sekunder, før han kommer på en tilleggsopplysning.

— På veldig lenge...

- Mentale utladninger

Norling har gjort det til en vane å skjerme spillerne etter selv de flaueste nederlag. Det gjorde han ikke i går. Kanskje maktet han det ikke. For det de elleve høytlønnede proffene utførte mot 2. divisjonsspillerne fra Haugesund, var slett.

— Vi var ikke ydmyke nok for oppgaven. Kanskje ble vi revet med av gode resultater i det siste.

- Var det pinlig?

— Ja, på grensen til det.

- Hva er da forklaringen på en slik prestasjon?

— Jeg tror det ligger noe i dette med mentale utladninger. Vi snakker om tre av dem, inklusiv Jerv-kampen. Jeg tror vi fikk en reaksjon på det. Eller, det må være slik. For så dårlige som dette, er vi ikke.

Da Norling pratet med BT i pressesonen etter kampen, ante han ikke at også lørdagens motstander Sandnes Ulf spilte ekstraomganger onsdag kveld.

- Sier du det? Det var ikke så dumt. Hvordan gikk det med dem da?

- De røk ut.

— Jaha, ja der ser du.

- Høyt på listen

Jakob Orlovs scoring i det tredje overtidsminuttet i 2. omgang kom etter Branns første sjanse i kampen. Brann ble reddet av gong-gongen, men laget sjanglet videre som elleve mørbankede boksere også i ekstraomgangene. Igjen var Vard best, og haugesunderne misbrukte flere sjanser i ekstratiden.

Men i straffekonken var Brann best. Det var den eneste trøsten kaptein Erlend Hanstveit fant etter kampen:

— Vi klarte å grave oss videre. Men dette var ikke godt nok

- Har du vært med på et Brann-lag som har spilt så dårlig i så lange perioder?

— Jeg har vært med på lignende, men denne er ganske høyt opp på listen. Det går på innstilling og forberedelser til kampen. Fra vår side, det ansvaret tar vi. Det er ikke godt nok, og det må vi stikke fingeren i jorden og erkjenne. Skal vi møte et lag som er et lite hakk antatt dårligere, trenger vi elleve mann som er på. I denne kampen har vi kanskje én.

Han mener årsaken til nestenulykken var av den klassiske sorten:

— Denne fellen har vi gått i tidligere, med to gode kamper bak oss og så tror det går av seg selv.

- Du mener forklaringen er mentalitet og ikke at dere har spilt mange kamper i det seneste?

— De spilte vel i helgen, de også? Det er ingen unnskyldning, vi har en stor og bred tropp. Det gjelder meg selv også, det jeg presterte var ikke bra nok.

- Fryktelig

Både Hanstveit og flere andre Brann-spillerne roste Vard-Haugesund for måten de spilte på. Men Erik Huseklepp var mest opptatt av eget lag. Og han ga uttrykk for bekymring.

— Dette var fryktelig dårlig.

- Har du vært med på å spille en så svak Brann-kamp før?

— Ja, da vi røk ut av cupen mot Fyllingen i 2010. - Bekymrer bunnivået til dette laget deg?

— Ja, dette her var fryktelig bekymringsfullt. Vi må ikke tro vi er noe bare fordi vi har vunnet to kamper. Men vi får håpe dette var et engangstilfelle.

Vard Haugesund - Brann 1-1, 4-5 etter straffekonkurranse (1-0)

2. runde i NM, Haugesund stadion

Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL.

Gult kort: Rune Løvland, Vard Haugesund. Jonas Grønner, Kasper Skaanes, Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen, Brann.

Mål: 1-0 Andreas Ulland Andersen (37.), 1-1 Jakob Orlov (90.)

Vard Haugesund (4-3-3): Helge Sandvik - Erlend Drivenes, Anders Underhaug, Simon Balm, Rune Løvland - Jørn Rikard Hansen Lileng, Roy André Miljeteig, Thore B. Pedersen (Deilkås fra 66.) - Andreas Ulland Andersen, Tom Undheim, Babacarr Sumareh (Maid Memic fra 66.).

Brann (4-4-2): Alex Horwath 6 - Jonas Grønner 1 (Kristoffer Barmen fra 67.), Azar Karadas 5, Fredrik P. Knudsen 4, Erlend Hanstveit 2 - Emil Hansson 2 (Fredrik Haugen fra 46. 4), Bismar Acosta 4, Kasper Skaanes 3, Erik Huseklepp 2 - Kristoffer Larsen 1 (Jakob Orlov fra 46.), Alejandro Castro 1