Italia og Kroatia kan trolig vente seg straff etter tilskuerbråket i søndagens 1-1-kamp i EM-kvalifiseringen i fotball.

Toppkampen i Norges gruppe ble i annen omgang avbrutt i ti minutter som følge av dårlig oppførsel fra tilskuerne i Milano, og da særlig Kroatias tilhengere. Tirsdag bekreftet Det europeiske fotballforbundet (UEFA) at det er innledet disiplinærsak mot de to landenes fotballforbund.

UEFAs disiplinærkomité skal ta en avgjørelse i saken 11. desember.

Flere anklager

Den mest alvorlige anklagen er det Kroatia som må svare for. Det gjelder både rasistisk oppførsel, tilskuerbråk samt bruk av fyrverkeri og kasting av gjenstander.

Italia må svare for bruk av bluss og fyrverkeri, noe som vanligvis straffes med en bot.

Kroatia kan bli straffet ikke bare med bøter, men også med helt eller delvis publikumsforbud i framtidige hjemmekamper. Det vil i så fall få betydning for Norge, for Kroatias neste hjemmekamp i kvalifiseringen er mot Per-Mathias Høgmos menn i slutten av mars.

Serbia ble dømt til å spille to kamper for tomme tribuner etter tilskuerbråket mot Albania i oktober, men det var en kamp som aldri ble spilt ferdig.

Ungarn måtte svare for de samme anklagepunktene som Kroatia etter bortekampen mot Romania i oktober: Rasisme, fyrverkeri og tilskuerbråk. Straffen ble delvis tilskuerforbud på neste hjemmekamp i kvalifiseringen (stenging av tribuneseksjon med minst 2500 plasser). (©NTB)