Det så ut til å ende målløst i regnværet i København, men fem minutter på overtid falt avgjørelsen.

Og hvem andre? Joda, Cristiano Ronaldo selvsagt.

"Satans — Ronaldo snød os til sidst", lyder tittelen på danske Ekstra Bladet etter kampen.

"Ronaldo lammede Danmark", melder avisen B.T.

– Hvis vi ikke greier å vinne en kamp som denne, så skal vi iallfall ha ett poeng. At de scorer i siste øyeblikk gjør det enda mer frustrerende. Vi kan ikke bruke det positive i kampen til noe som helst så lenge det ender slik, sier Danmarks kaptein Daniel Agger.

Stolpe ut

Danmark hadde fire poeng på to kamper i gruppe I før møtet med Portugal og Cristiano Ronaldo, men overbeviste ikke i 1-1-kampen mot Albania lørdag. Portugal gikk på et sensasjonelt tap hjemme mot nettopp Albania, og sto uten poeng foran tirsdagens kamp i Parken.

Pablo Bento fikk sparken etter åpningstapet mot Albania, og Danmark-kampen var debuten for den nye landslagssjefen Fernando Santos.

Ronaldo virket tent fra start, og Portugal skapte det lille som var av sjanser i starten av kampen.

Men Danmark var ikke ufarlige. 33 minutter var spilt da et skudd fra Michael Krohn-Dehli gikk i stolpen. Det var danskenes første store sjanse i kampen.

Da lagene gikk til pause sto det 0-0 etter en relativt kjedelig 1. omgang.

Keepertabbe

Ronaldo fikk en kjempesjanse fem minutter ut i den andre omgangen, men danskenes keeper Kasper Schmeichel rykket ut og fikk hindret scoring.

Danmark var omstendelige og lite farlige fremover. Det virket som om Morten Olsens mannskap var godt fornøyd med 0-0. Heller ikke Portugal var noe å skryte av.

Men etter 72 minutter fikk Krohn-Dehli en ny bra sjanse. Skuddet hans strøk like utenfor.

Det så ut til å ende målløst i Parken. Men så kom kantspilleren Ricardo Quaresma seg fri på høyrekanten. Han la inn mot Cristiano Ronaldo, som gikk i duell med forsvarer Simon Kjær. Samtidig nølte keeper Schmeichel med å komme ut.

Med keeperen i ingenmannsland ble ballen stusset i mål, og Portugal kunne juble hemningsløst sammen nede ved hjørneflagget.

Ronaldo ble kreditert målet. TV-bildene ga imidlertid ikke noe klart svar på om han var borti ballen, som derimot definitivt var innom hodet til uheldige Kjær. Trolig var Ronaldo akkurat borti ballen før den traff den uheldige dansken.

EM-kvalifiseringen tirsdag:

Gruppe D:

Gibraltar – Georgia 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Nikoloz Gelashvili (9), 0-2 Tornike Okriashvili (19), 0-3 Jaba Kankava (69).

Spilt i Faro, Portugal.

Polen – Skottland 2-2 (1-1)

Mål: 1-0 Krysztof Maczynski (12), 1-1 Shaun Maloney (18), 1-2 Steven Naismith (57), 2-2 Arkadiusz Milik (76).

55.197 tilskuere i Warszawa.

Tyskland – Irland 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Toni Kroos (71), 1-1 John O'Shea (90).

51.204 tilskuere i Gelsenkirchen.

Gruppe E:

San Marino – Sveits 0-4 (0-3)

Mål: 0-1 Haris Seferovic (10), 0-2 Seferovic (24), 0-3 Blerim Dzemaili (30), 0-4 Xherdan Shaqiri (79).