MOLDE (Rbnett): Sogndals Petter Strand blir trolig Molde-spiller i løpet av kort tid. U21-landslagsspilleren er klar til å signere kontrakten. Det bekrefter Ole Gunnar Solskjær overfor Rbnett.

— Ja, jeg håper overgangen går i orden med det aller første. Petter var i Molde på medisinsk test onsdag. Vi er enig med Sogndal og vi er enig med spilleren. Det er bare de fysiske papirene som gjenstår, sier Solskjær.

Strand spiller på U21-landslaget sammen med Eirik Hestad, Sander Svendsen, Fredrik Aursnes og Mohamed Elyounoussi.

— Dette er en spennende type som passer fint inn i profilen vår. Petter er ung, lovende og fremadstormende. Han er veldig allsidig og kan brukes på hele høyresida; back, kant, vingback og indreløper, sier MFK-treneren.

Solskjær mener unggutten har en spesielt interessant høyrefot, som kan bli et våpen både på skudd, innlegg og dødball.

— Dette er en gutt jeg håper vi skal ha med oss i MFK de neste årene. Han er et typisk talent som jeg liker å bygge videre på. Det er slik vi er nødt til å jobbe, vi må finne de beste unge talentene. Vi er veldig sjelden i posisjon til å få tak i ferdig utvikla landslagsspillere.

Strand har vært skadet i ankelen og er nylig tilbake for fullt i fotballtrening.

— Jeg er litt spent på hva testene viser, om ankelen er i en sånn forfatning at han blir aktuell for Europa League-kampene mot Sevilla. Det vet jeg ikke ennå, sier Solskjær, som aller helst vil ha med nykommeren når troppen reiser til Dubai på treningsleir fredag.

Petter Strand kommer fra Bergen og spilte for Tertnes og Fyllingsdalen før han gikk til Sogndal i 2014. Han har spilt / kamper og scoret to mål for U21-landslaget. De to siste sesongene har han spilt 55 seriekamper for Sogndal i 1. divisjon.