– Jeg var usikker på uttaket før denne kampen. Det sa trener Erik Hamrén etter at Rune Jarstein hadde tabbet seg ut i tredje kamp på rad mot Sandefjord.

Mange tolket den uttalelsen som at nok var nok, og at Alexander Lund Hansen ville få keeperplassen i neste kamp mot Viking.

LES OGSÅ: — Det blir rart å møte Glimt

Uheldige Lunna pådro seg et kraftig overtråkk allerede dagen etter, i kamp for andrelaget mot Strindheim.

Dermed var det duket for Jarstein igjen. Mot Viking reddet han straffespark fra Ragnavald Soma og holdt nullen. Under og etter kampen ble han hyllet av publikum. Dog overbeviste han ikke helt. Et langskudd fra Jone Samuelsen glapp mellom beina, men Jarstein rakk å avverge akkurat idet ballen skulle krysse målstreken.

Alexander Lund Hansen ble heller ikke klar mot Levanger i cupen torsdag. Jarstein holdt nok en gang nullen, men ble ikke satt på de store prøvene.

Klar i dag?

Til kampen mot Bodø/Glimt melder Lund Hansen seg trolig på i konkurransen igjen. En test søndag avgjør om han blir klar.

Så spørsmålet blir: Hvem får tilliten i buret?

Erik Hamrén holder som vanlig kortene tett til brystet.

– Dette avgjør vi ikke nå, og mye kan skje frem mot mandag. Jeg har selvsagt sett for meg ulike scenarier, men vi får se på søndag, sa han noe kryptisk etter fredagens trening.

Jarstein selv tror han får tillit.

– Formen er bra for tiden. Jeg hadde tre blemmer som ikke var bra, men har hatt gode treninger og håper å stå mot Glimt, sier Jarstein.

– Tror du at du får stå i kampen?

– Ja.

Fordel Jarstein

Det som taler for Jarstein er at han er den keeperen som trolig har aller størst potensial i Norge. Det er ikke keeperevnene det står på, men konsentrasjon og fokus. Det går det an å gjøre noe med, og da kan det lønne seg fortsatt å ha tålmodighet med 24-åringen. Å sette ham på benken nå, vil ikke gjøre godt for selvtilliten hans.

Skiensgutten har en også langsiktig kontrakt med RBK. Lund Hansens kontrakt går ut etter inneværende seong. Åfjordingen har foreløpig heller ikke villet forlenge.

Men akkurat det hevder Hamrén ikke har noen betydning for keepervalget.

– Nei, sa Hamrén kort og bestemt på direkte spørsmål dagen etter 2-2-kampen mot Sandefjord.

Trolig RBK-lag (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein – Mikael Lustig, Vadim Demidov, Kris Stadsgaard, Mikael Dorsin – Anthony Annan, Alexander Tettey – Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara, Trond Olsen – Rade Prica