Han feiret det på pallen da han ble nummer tre i Sapporo søndag, der Anders Fannemel og Johann André Forfang tok de to første plassene.

Det er den japanske avisen The Mainishi som skriver dette.

Avisen forteller at Kasai og hans 13 år yngre kone ble foreldre til en datter, og det skjedde mellom veteranens fjerdeplass i hjembyen lørdag og pallplassen søndag.

— Alt står bra til med mor og barn, sier den populære skihopperen, før han legger til:

— Jeg fikk tårer i øynene da jeg hørte barnet gråte.

Kasai var lenge på konejakt

— Kan du hjelpe meg, spurte han Aftenpostens utsendte for få år siden, da vi lurte på om han hadde en kjæreste på lur. Han ville så gjerne få seg ei kone.

— Jeg klarte det selv. Jeg fant henne til slutt, sa han neste gang vi spurte.

Kasai har fortalt at han har vært så opptatt av idretten, trening, konkurranse og reising, at han knapt har hatt tid til å tenke på det annet kjønn.

Men da Reina Harima kom inn i livet hans og paret giftet seg 22. februar 2014, var han meget fornøyd.

Hun er 30 år gammel og er blitt viet til en kjendis. For ektemannen er ikke bare populær i hjemlandet, men også overalt han deltar i renn.

Har en lang og god karriere

Kasai debuterte i verdenscupen i Thunder Bay i desember 1989. Tre år senere var han verdensmester i skiflyvning. Ingen har levert så mange toppresultater over så lang tid. Han har vunnet 17 verdenscuprenn, det siste i 2014. Jevnt og trutt er han på pallen.

Denne gangen, i sesongens 15. individiuelle verdenscuprenn, landet han på 138,5 og 134 meter i Okurayama Skihoppstadion. For andre gang i sesongen endte han på pallen. Forrige gang var i Sveits i desember.

Det var på pressekonferansen etter søndagens renn at han selv fortalte gladnyheten.

Alt hadde gått bra under fødselen, kunne han fortelle.

Kasai har hatt en følelsesladet måned. Hans søster døde etter lenge tids sykdom. Kumiko Maekawa ble bare 38 år da hun døde 13. januar.

— Min datter vil gi meg styrke fremover, uttalte han.

Hør Aftenpodden Sport: - Det er nær døden-opplevelse hver gang håndballgutta spiller: