Det er umulig å høre at 42-åringen Rolf-Magne Walstad bodde sine 18 første år i Brønnøysund i Nordland. Han snakker nemlig kav østlandsk.

– Jeg flyttet til Trondheim for å studere som 18-åring. Da jeg begynte å jobbe på Oslos østkant på midten av 1990-tallet, trodde ungene at jeg snakket svensk. Så da la jeg om til østlandsk for at de skulle forstå meg , forteller Walstad til bt.no.

Statistikksenter Eliteserien:

I går ble det klart at han slutter som daglig leder i Hønefoss BK for å overta som sportslig administrativ leder i Brann. I utgangspunktet må han gå oppsigelsestiden, og han regner med å fullføre sesongen på Ringerike.

– Jeg får begynne å skarre på r-en fra nyttår , smiler Walstad.

– Ja, kommer vi til å høre deg snakke som en bergenser?

– Se ikke bort fra det. Jeg blir hetset litt av dem hjemme for å ha sviktet dialekten min. «Dialekthore» er jeg blitt kalt. Jeg kaller det et godt språkøre, sier Walstad.

– TV 2 på kontoret fem dager i uken

Nok om dialekter. Rolf-Magne Walstad begynte på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) da Rune Skarsfjord sluttet der og ble juniortrener i Rosenborg. Han var sportssjef i Lyn frem til klubben gikk konkurs, og har det siste året vært daglig leder i Hønefoss.

Fra tiden i Lyn er han vant til at det stormer rundt ham.

– Jeg hadde TV 2 på kontoret mitt fem dager i uken på Ullevaal. Men jeg blir ikke stresset når det blåser rundt meg, og gleder meg til jobben i Brann. Brann har gjort unna mye av den vanskeligste jobben dette året og rigget om økonomisk, sier Walstad.

Ansvar for å hente spillere

Han sier at det er to hovedårsaker til at han takket ja til tilbudet fra Brann.

– I Hønefoss har jeg en jobb som jeg trives i. Men i Brann får jeg et sportslig fokus. Som daglig leder i Hønefoss har man ansvar for marked, økonomi, arrangement og andre felter. Det er først og fremst det sportslige som er mitt kompetansefelt, sier Walstad.

– For det andre er Brann en stor klubb, en klubb jeg har stor respekt og beundring for. Det er et herlig engasjement rundt klubben, og det er kjempestas å bli spurt. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med Rune og de andre ansatte i Brann, sier 42-åringen.

Som sportslig administrativ leder i Brann blir han direkte underlagt hovedtrener Skarsfjord.

– Jeg får ansvaret for den eksterne spillerrekrutteringen. Enten scouter jeg selv, eller sørger for at andre ser spillere. Vi skal være systematiske og strukturerte i spillerrekrutteringen, og klubben skal ha gjort en grundig research før vi henter en spiller, sier Walstad.

– For det andre er det en utviklingsavdeling i Brann og områdene rundt som yngler av talenter. Jeg vil tilføre erfaring og kunnskap som gjør at de unge, lokale talentene kan ta det siste og vanskelige skrittet til å etablere seg på A-laget, sier Rolf-Magne Walstad.

Fakta

Rolf-Magne Walstad

ALDER: 42

JOBB: Daglig leder i Hønefoss Ballklubb.

AKTUELL: Blir sportslig administrativt ansvarlig i Brann 1. desember.

BAKGRUNN: Opprinnelig fra Brønnøysund i Nordland. Utdannet cand.mag. Har tidligere vært sportssjef for NTG Oslo, sportssjef i Lyn og daglig leder i Lyn.