Fotball, 12 september 2010 , Tippeligaen , eliteserienLillestrøm - Start Khaled Mouelhi , LSK har scoretFoto: Anders Hoven , Digitalsport

Steffen Iversen, Rade Prica og Per Ciljan Skjelbred. Norges tre best betalte eliteseriespillere ifølge skattelistene. De to førstnevnte med en skattbar inntekt på over fem millioner. Skjelbred med over fire og en halv.

At de tre RBK-erne topper er ingen stor overraskelse for noen. Nestemann på lista er derimot ikke like lett å gjette.

For med 3.885.926 kroner i skattebar inntekt i 2009 er Lillestrøms Khaled Mouelhi Norges fjerde best betalte eliteseriespiller. Ikke verst for en spiller som langt fra er fast på Henning Bergs lag og som bare har startet tolv seriekamper i år.

ALT OM 2009-FOTBALLSKATTEN:

Azar Karadas og Alexander Tettey tjente også mer enn Mouelhi i 2009, men spiller ikke i eliteserien lengre.

Med de nærmere fire millioner kronene i lønn er Mouelhi Oslo-fotballens best betalte fotballspiller. Stabæks Daniel Nannskog lurer derimot like i ryggen på ham, med sin 3.847.600 kroner som skattebar inntekt.

PS: Martin Andresen sto med 5,2 millioner i inntekt for 2009. Han var da spillende trener for Oslo-klubben, og er derfor ikke tatt med som "ren" spiller. I tillegg har Skeidar-arvingen en formue over 22 millioner, så deler av inntekten er trolig kapitalinntekter.

Her kan du se lagvise lister for klubbene med spillere i lønnstoppen:

Stabæk:

Brann:

Rosenborg: