En skuffet Ørjan Nyland må innse at Ungarn har scoret på Ullevaal. En skuffet Ørjan Nyland må innse at Ungarn har scoret på Ullevaal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Nyland om kritikerne: - Det er helt greit at folk tar meg på den måten. Jeg står rakrygget.

Mener selv at baklengsmålet mot Ungarn ikke var en keepertabbe.

NORGE — UNGARN 0-1

ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Ørjan Nyland var Norges beste borte mot Italia, og en avgjørende faktor til at det plutselig ble en vane for det norske landslaget å holde nullen.

Men i den viktigste kampen så langt, play off hjemme mot Ungarn, så kom den. Feilen, tabben, baklengsmålet. Kall det hva du vil.

Selv svarer han «nei» på spørsmålet om det var en tabbe, men forklarer det som kan bli et skjebnesvangert baklengsmål slik:

— Hvis folk mener det er en tabbe, så er det helt greit. Jeg kan leve med det.

— Da skuddet gikk hadde jeg bakkekontakt, men så fikk ballen en vanskelig bane. Den duppet litt, og jeg fikk ikke nok av hånden på ballen. Dessverre, sier han i pressesonen etter kampen.

Avviser at klubbsituasjonen er utfordrende

Et av samtaleemnene i forkant har vært at førstekeeperen sitter på benken i Bundesliga, mens reserve Rune Almenning Jarstein storspiller i samme serie.

Nyland er forberedt på at klubbsituasjonen hans kommer til å bli diskutert enda heftigere de neste dagene.

— Jeg vet at det at jeg ikke spiller fast i klubblaget får fokus. Det er helt greit at folk tar meg på den måten, det gjør meg ikke noe. Jeg står med rak rygg.

— Jeg er blitt en bedre keeper

Han er også klar i sin tale på spørsmål om det er mer åpent om hvem som bør stå i målet nå:

— Ut fra mine prestasjoner på landslaget ser jeg ingen grunn til det.

Nyland er også klar på at historien med tabber i avgjørende kamper fra målvakter som Thomas Myhre, Håkon Opdal og Espen Johnsen ikke påvirker ham noe som helst.

Jarstein støtter Nyland

Reserve-Jarstein hadde heller ikke noe som helst behov for å snakke seg inn på laget etter kampen.

— Jeg var i garderoben da målet kom, så jeg fikk ikke sett det. Jeg så bare at han gjorde to gode redninger som holdt oss inne i kampen.

«Ingen kommentar» var kommentaren han hadde å gi på spørsmål om keeperdiskusjonen var mer åpen nå, men avviste at han kom til å kreve å få plassen nå.

Troen på at avansement er mulig lever imidlertid fortsatt i spillergruppen.

— Det er ikke det beste utgangspunktet, men det er 90 minutter som skal spilles, og vi er et bedre lag enn Ungarn. Vi fikk ikke ballen i mål, og det må vi forandre på søndag.

Vis fakta ↓
EM-kvalifisering fotball menn torsdag, treeromspill 1. kamp: