ROSENBORG — STAVANGER OILERS 0-3

Et mål som stinket offside var alt som skilte lagene i målprotokollen etter første periode. Men Rosenborg fikk dårlig betalt for god innstats Stavanger Oilers.

Kalddusj rett før pause

Allerede etter et drøyt minutt fikk Oilers sin første store mulighet, men en god redning av Brady Hjelle berget baklengsmålet. Fem minutter senere smalt pucken i stolpen bak Hjelle. Og med skuddstatistikken 10-1 til Oilers midtveis, var det liten tvil om at gjestene var det førende laget innledningsvis.

Etter 14 minutter fikk Stavanger Oilers kampens første utvisning. Og det ble starten på et realt utvisningsbonanza. I noen sekunder var det kun tre spillere fra hvert lag ute på isen. Men på tross av svært store isflater å spille på, maktet ingen av lagene å score.

Omgangen endte på bittert vis for Rosenborg. Etter å ha stått i mot presset fra Oilers i 19 minutter, kom gjestene tre mot en etter en feil i Rosenborg-forsvaret. Det utnyttet gjestene, og Dan Kissel scoret kampens første mål.

• Skuddstatistikk: 5-17

Tett og tøft

Det svingte av Rosenborg i starten av den andre perioden. Lou Dickenson fikk en monstersjanse alene foran Oilers-keeperen, men pucken gikk via snapphansken og over. Det samme gjentok seg sekunder etter. Toppscoreren dunket kølla knallhardt i vantet da han gikk og byttet, vel vitende om at han burde ha utlignet for Rosenborg.

Med sju minutter igjen til pause, smalt det skikkelig i ishallen. Oilerskeeperen gikk overende inne i målet, og det fikk fram slåsshanskene. Men tross tidvis ville tilstander og full slåsskamp, ble ingen sendt i garderoben. Oilers-keeper Henrik Holm kastet seg også inn i slåsskampen, og fikk to minutter utvisning for roughing.

Perioden var preget av høyt tempo med tøff og god hockey. Men mål ble det ikke.

• Skuddstatistikk: 13-15

De første fem minuttene av tredjeperioden var tette og intense, med et hjemmelag som absolutt var med på notene. Rosenborg presset storlaget fra Stavanger, og viste innsats som hadde fortjent et mål.

Kalddusj

Men i stedet for å få som fortjent, fikk Rosenborg en real kalddusj. I spill fem mot fire tok Wayde Bergmann en dårlig skuddmulighet. Pucken ble brutt av Oilers, og toppscorer Dan Kissel doblet ledelsen med sitt andre mål for kvelden. Kissel var også svært nær å sette sitt tredje på en ny kontring bare sekunder etter, men den stoppet Hjelle mesterlig.

Med åtte minutter igjen fikk Rosenborg en ny mulighet i overtall. Men hjemmelaget hadde svært dårlig drag på powerplay mot Oilers, og maktet ikke å komme til en eneste stor sjanse.

Kveldens siste mål, kom da Rosenborg tok ut keeper Brady Hjelle. Med minuttet igjen, fastsatte resultatet til 3-0 for Oilers.

• Skuddstatistikk: 5-11.