Pietro Ghedin håper først og fremst at laget hans unngår like mange tabber som i forrige møte med Norge. Pietro Ghedin håper først og fremst at laget hans unngår like mange tabber som i forrige møte med Norge.

Maltas trener har ingen tro på seier: - Norge er for sterke

Han håper først og fremst at laget hans unngår like store og mange tabber som i forrige møte med Norge.

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Det kokte ikke akkurat over på Maltas pressekonferanse dagen før kvalikkampen som kan sende Norge til neste års EM-fest i Frankrike.

Tre norske journalister og en representant fra det maltesiske forbundet.

Og trener Pietro Ghedin virket heller ikke som han sprudlet over av tro på at laget hans skulle stelle i stand alvorlige problemer for vertenes EM-drøm.

— For øyeblikket er de veldig sterke. For sterke, sa han om det norske laget.

Med to poeng på åtte kamper så langt er det kanskje til å forstå at ikke den tidligere treneren for Italias kvinnelandslag tør håpe på for mye.

Erlend Nesje har fulgt det norske landslaget i 15 år som journalist, men aldri fått med seg et mesterskap. Hans konklusjon er klar:

Tre tabber sist

Noen av kampene bærer imidlertid bud om at det ikke nødvendigvis blir så enkelt å feie dem av banen som det kanskje det norske fotballpublikumet tror.

Den ene uavgjortkampen kom borte mot Bulgaria, et sted hvor Norge vant med ett mål forrige måned. Forrige måned tapte de bare med ett borte mot Italia, og tidlig i kvalifiseringen slet Kroatia lenge med å score det andre i 2-0-seieren hjemme mot Malta. Norge gikk som kjent på en solid 1-5-smell samme sted.

Så de røde vil ikke bli det første laget som eventuelt sliter med å score på keeper Andrew Hogg, som trolig får sine ti utespillere liggende lavt og avventende i banen.

Kun én gang har han måttet plukke tre baller ut av nettet i denne kvalifiseringen. Det var da Joshua King (2) og Mats Møller Dæhli scoret målene i Norges største seier så langt i gruppen.

Like lett kommer imidlertid ikke Høgmos menn til å få det i kveld, skal vi tro hans kollega på motsatt benk.

— Vi spilte veldig dårlig den dagen. Vi gjorde tre tabber, mens de spilte veldig bra. Det var fullt fortjent at de vant da.

Venter mye trykk

Han har fått med seg at Ullevaal stadion tidlig ble utsolgt til denne kampen, og vet at EM-feberen har begynt å herme i folket her helt nord i Europa.

Det tror han vil gjøre jobben for eget lag ekstra vanskelig lørdag kveld.

— De spiller for å nå mesterskapet. De har store sjanser for å komme dit, og det enda vanskeligere for oss.

Han tror ikke det ekstra presset på hjemmelaget gjør noen særlig stor forskjell. Han har derimot blitt imponert over det han har sett i sine studier av de siste norske kampene.

— De siste fire kampene har de ikke sluppet inn mål. De har spilt 4-4-2, flytter seg bra på flankene og har nå en veldig god spiss. Det virker som alle på laget er klare for å angripe, og alle er klare for å forsvare seg. Et sterkt og trygt lag, som vant fortjent mot Bulgaria og Kroatia.

Kan dette funke da?

En tålmodighetsprøve

Høgmo har i forkant av kampen advart mot å ta for lett oppgaven, samtidig som han ikke vil snakke tabelljumboen unødvendig opp.

— I internasjonal fotball er det blitt en del kamper av den typen som vi kanskje kan få se på lørdag. Det er at motstanderen har veldig mange spillere bak ballen, som du må bryte ned. Og med kontringsstyrken deres må vi tenke på balanseforholdet i laget vårt og ta det på alvor. Vi må holde konsentrasjonen i 90 minutter. Det kan fort bli en tålmodighetsprøve, advarer landslagssjefen.

Han har ikke noe imot ekstatiske jubelscener mot slutten av kampen, om det betyr at Norge har avgjort oppgjøret.

Pietro Ghedin håper planen hans er god nok til å ødelegge den norske festen.

Samtidig som landslag verden rundt forbereder seg til sine kamper, ruller skandalen i FIFA videre: