Lille Fredrik Guldbrandsen steg til værs i 92. spilleminutt og avgjorde for Molde da nabo AaFK tradisjonen tro tapte lokaloppgjøret i nordvest på Aker stadion lørdag kveld.

Moldes Vegard Forren (t.v.) fikk gult kort av dommer Svein Oddvar Moen etter en duell med Mostafa Abdellaoue. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Guldbrandsen fikk et kvarter for hjemmelaget etter å ha vært ute med skade.Tida var nok for fotrappe Guldbrandsen som møtte et perfekt slått Toivio-innlegg og styrte ballen i krysset bak en sjanseløs Andreas Lie. Som stod en meget god kamp for sunnmøringene.

Sleit i cupen

Mens AaFK kom til Molde med bunnsolide 6-0-seier over Tromsø i siste seriekamp, gikk Molde på en skikkelig smell i bortemøtet Sarpsborg 08. Solskjærs mannskap fikk 0-4 i sekken fra Østfold.

I NMs 2. runde onsdag sleit både Molde og AaFK. Sunnmørslaget avanserte med 4-3 etter ekstraomganger mot bykollega Herd fra 3. divisjon, mens Molde ble overspilt av 2. divisjonslaget Grorud fra hovedstaden. Men de blå/hvite gikk til 3. runde etter 3-2-gevinst.

Moldes Mohamed Elyounoussi med en stor sjanse i duell med Andreas Lie. Foto: NTB scanpix

Før kampstart på Aker stadion var det ett minutts stillhet til minne om de omkomne i den tragiske ulykken i Hordaland fredag.Det er ikke ofte keeperne kommer i dommerens bok. AaFKs siste skanse Andreas Lie ble bokført for gult kort allerede etter fem minutter for en tøff takling av Moldes Petter Strand.

Første avslutning mot mål hadde MFKs Isak Ssewankambo da 1. omgang var ti minutter gammel. Headinga gikk rett på Andreas Lie.

Vegard Forren ble også fortjent belønnet med gult kort (14 min.) etter en tøff takling på Abdellaoue.

Etter en laber innledning på kampen trykket Molde hardt på og var nære uttelling etter 22 minutter da et Flo-innlegg fra venstre gikk forbi alt og alle. Ssewankambo var nær å nå ballen, men AaFK-forsvaret fikk avverget en potensial farlig Molde-sjanse.

I andre enden hadde Franck Boli et nær identisk innlegg, men Mos Abdellaoue nådde ikke ballen som ble ekspedert ut av Moldes straffefelt. Kampuret viste da 28 minutter. Og det var et forsiktig AaFKs lag første skikkelige angrep så langt i naboopgjøret.

Oddbjørn Lie – reddende engel

«Alle» så ballen i mål etter 31 minutter da Mohamed Elyounoussi vippet ballen forbi Andreas Lie, men tvillingbror Oddbjørn ble en reddende engel for Andreas da han fikk måket ballen ut fra målstreken – kampens første gedigne målsjanse.

Hjemmelaget var nære to minutter senere da et Eirik Hestad-innlegg passerte like utenfor målstreken men lykkeligvis for gjestene var det heller ingen som nådde den ballen før det forsvant ut av straffefeltet.

36 minutter var 1. omgang da radarparet Boli og Abdellaoue, som herjet mot Tromsø, viste seg fram på farlig vis. Mos fikk avsluttet fra skrått hold, men Molde-keeper Horvath slo til hjørnespark.

På AaFKs andre hjørnespark tuppet Oddbjørn Lie til ballen som var nære på å snike seg inn i nærmeste hjørne. Ballen havnet i sideveggen.

To minutter før hvilen får så Boli en kjempesjanse som han skaper sjøl da han spiller seg helt fri, men skuddet blir blokkert av en utrusende Horvath. Returen får Molde ekspedert ut av eget felt.

Målløst ved pause, med et AaFK-lag som lå kompakte bakover, men var for feige som ikke turde gå mer i angrep.

Hoff-suser

Vebjørn Hoff viste straks skuddvilje i 2. omgang. Hans suser fra 20 meter strøk like over tverrliggeren, 25 sekunder etter sidebytte.

Venstreback Per-Egil Flo fikk en stor mulighet etter 57 minutter. Heldigvis for AaFK falt ballen ned på Flos høyrefot, og skuddet føk langt over fra 12 meters hold. I angrepet etter var Singh veldig nær å nå ballen foran keeper-Lie. Men det ble mye nesten for Molde i denne kampen.

AaFk fikk en gyllen overgangsmulighet da 2. omgang var nær halvspilt da de kom tre mot to. Men Bolis pasning til Mos var ikke nøyaktig nok og en potensiell målsjanse rant ut bort.

Elyounoussi stusset et innlegg like tilside for ramma bak Lie etter 73 minutter.

Fredrik Guldbrandsen var tilbake etter skade og fikk siste kvarteret for de blå/hvite. Han viste seg kjapt fram med et skudd som Lie tok en «børs-redning» på, uten stor vansker.

Unge Sondre Brunstad Fet fikk også et kvarter hos tangotrøyene, han erstattet Fredrik Carlsen.

Peter Orry Larsen fikk en kjempesjanse da klokka rundet 83 minutter, han møtte ei innoverskudd Riise-frispark perfekt, men ballen snek seg utenfor målstanga. Det gjorde den også på et Boli-skudd like etter. Mens Singh ble hindret av Andreas Lie med en god redning i en hektisk sluttperiode.

Molde presset så voldsomt på i overtida.

Og da falt avgjørelsen. På et perfekt hodestøt.