BÆRUM/TROMSØ: 27. februar slo Tromsø-jenta Marie Dølvik (18) til for Stabæk med to drømmescoringer i treningskampen mot Avaldsnes som endte 2-2. Påfølgende helg ble hun tatt ut til A-landslagstroppen til Norge som skal spille Algarve Cup i Portugal denne uken, som iTromsø skrev allerede lørdag.

— Jeg synes det er stas, jeg må innrømme det, men jeg har egentlig bare gått og ventet på at hun skulle få sjansen på A-landslaget, sier sportslig leder i Stabæk, Richard Jansen til iTromsø.

Herjet med verdens beste

Jansen utdyper hvorfor han mener det.

— Da vi spilte borte mot Wolfsburg, som er verdens beste damelag, i Champions League i fjor, startet Marie på kanten og de måtte bytte back for å demme opp for henne, så god er hun. Det er en tillitserklæring og hver gang hun hadde ballen, var det straks 3-4 Wolfsburg-spillere på henne, sier Jansen.

Dermed er Jansen glad for den lange kontrakten de har med Tromsø-jenta.

— Jeg vet ikke om jeg vil si hvor lang kontrakt vi har med henne, men det er noen år, humrer Jansen.

Klassescoringer

Ifølge Stabæks sportslige leder illustrerer målene mot Avaldsnes Dølviks vanvittige potensial.

— Det er to helt fantastiske mål. Den første scoringen er en fest for alle som liker langskudd. Hun fører ballen over halve banen og banker ballen inn. Jeg hørte selv hun sa at det var litt flaks, men det mener jeg ikke det er. Hun har gjort lignende mål på trening, for NTG, på J19-landslaget og for oss. Det er så deilig at hun tør å prøve langskudd og oppsiktsvekkende ofte går de inn, sier Jansen entusiastisk.

Det første målet kom allerede etter syv minutters spill. I 18. minutt var Dølvik frampå igjen, rundte fire Avaldsnes-spillere og skjøt ballen elegant i mål.

— Det aller beste med den scoringen er ikke at hun runder fire spillere, men det er selve gjenvinningen. Hun ser at en Avaldsnes-spiller får et litt dårlig touch og hun snapper det opp med en gang og trør til og vinner ballen tilbake for laget. Det er veldig utypisk for slike spillere som Marie, men hun jobber knallhardt for laget begge veier og har en oppofrende spillestil i tillegg til at hun er meget teknisk begavet, sier Jansen.

Onsdag kveld spiller Norge mot USA i Algarve Cup, så gjenstår det å se om Dølvik får A-lagsdebuten allerede da.

Fredag 6. mars spiller Norge mot Island før de mandag 9. møter Sveits.

Turneringen avsluttes 11. mars med plasseringskamp.