Tidligere Rosenborg-trener Erik Hamrén er under press, etter at Sverige tapte 1-2 borte i VM-kvalifiseringskampen mot Østerrike.

Expressen ga det svenske folk muligheten til å felle sin rom over det svenske laget. Det var neppe hyggelig lesning for Hamrén, som selv fikk alle dårligst karakter med en score på 1,0. Dagen derpå ble pressemøtet med spillerne avlyst, og Hamrén møtte dermed media alene.

Landslagets pressesjef Niklas Bodell sier det var av praktiske grunner.

— Vi skal kjøre herfra klokken ett for å trene, så vi trenger lenger tid på oss før reisen. Så da bestemte vi oss for at Hamrén skulle sette seg ned, utnytte tiden og svare på alle spørsmål, som det naturligvis er flere av etter et tap sier Bodell til Expressen.

Hamrens lag fikk mye kritikk for forsvarsspillet etter fredagens kamp, men Hamrén var ikke interessert i å peke ut syndere.

— Hvorfor skal vi lete etter hvem sin feil det var? Vi må samle laget bedre, og det er hele lagets ansvar. Jeg leter ikke etter om det var hans feil eller hans feil. Vi gjør dette sammen og skal dere peke ut noen så er det meg. Det er mitt ansvar å få dette til å fungere, sier Hamren.

Tapet mot Østerrike gjør at Sverige er i trøbbel i VM-kvalifiseringen. Gruppener Tyskland er trolig uten for rekkevidde, og også kampen om play-off-plassen ser tøff ut.

Sverige har 8 poeng, og har dermed tre poeng opp til Irland og Østerrike. Svenskene har imidlertid en kamp mindre spilt.