Seieren gir Celtic fem poengs forsprang på tabelltopp, men Rangers har fortsatt overtaket ettersom laget har tre kamper mindre spilt. Med seier i to av dem vil blåtrøyene være tilbake på topp.

Scott McDonald var den store spilleren for Celtic. Australieren scoret de to første målene og skaffet straffesparket som avgjorde kampen i det 70. minutt.

McDonald ga Celtic en tidlig ledelse, men David Weir og Daniel Cousin vendte kampen med hvert sitt hodemål. Like før pause utlignet McDonald til 2-2. Barry Robson ble matchvinner for Celtic på straffespark i det 70. minutt, etter at McDonald ble felt av Kirk Broadfoot.

– Det er flott å slå rivalen vår, men vi må vinne de tre siste kampene våre også om vi skal kunne bli mester. Rangers har fortsatt alt i sine hender, og vi må gjøre jobben vår og vente og se, sa McDonald.

– Iallfall er lidenskapen tilbake. Vi står sammen, og jeg håper vi greier å svare kritikerne som har dømt oss ut.

En dårlig dag for Rangers ble avsluttet med at Steven Whitteker ble utvist på overtid. Han fikk sitt annet gule kort for å sparke ned Shunsuke Nakamura.

Rangers står foran et hektisk program i sesongavslutningen. Laget er ute etter fire titler denne sesongen, og skal i tillegg til seks seriekamper spille returkamp mot Fiorentina i UEFA-cupens semifinale (0-0 hjemme sist) og skotsk FA-cupfinale. Det kan bli ni kamper, tre ganger så mange som Celtic har igjen av sin sesong.

(©NTB)