33-åringen blir garantert en viktig brikke om AaFK endelig skal lykkes med å ta med seg tre poeng hjem fra Åråsen.

Selv tok Aarøy det rolig mot slutten av gårsdagens trening i Spjelkavik. Søndag er han forberedt på at det blir langt tøffere — både offensivt og defensivt - mot robuste og fysiske LSK-spillere.

– Vi vet at det alltid blir tøft på Åråsen. Det er et godt fysisk lag, med stor vilje. De har masse press på seg, og vi får nok ingenting gratis, sier Tor Hogne Aarøy.

I det omvendte oppgjøret vant AaFK 3-0 i serieåpningen, etter at Tor Hogne Aarøy åpnet scoringsballet.

- Scorer gjerne igjen

Men til tross for at toppscorer Aarøy virker å ha funnet tilbake igjen til storformen, frykter ikke LSK-leiren spydspissen nevneverdig.

– Frode Kippe har tatt han hver gang, så det går nok bra. Jeg er ikke bekymret for Aarøy, sier LSKs sunnmøring Lars Kristian Eriksen.

Selv håper Aarøy å bidra til at laget endelig vinner på bortebane igjen.

– Jeg scorer gjerne igjen jeg, sier han enkelt.

Marginer imot

Selv om Eriksen ikke frykter Aarøy nevneverdig, virker det som om frykten for å tape er stor på Romerike.

Lillestrøm ligger på en skuffende 10. plass etter at to tredjedeler av serien er ferdigspilt.

Laget har bare tatt fem poeng på de siste ni kampene, og nå kreves det seier på Åråsen.

– Det kan slå ut både positivt og negativt. Men det betyr nok at Lillestrøm vil gå ut i hundre og at viljen er på topp, så får vi se hvem som har marginene med seg. Det blir nok tett og jevnt. Vi får bare håpe at det går ei uke til før det begynner å snu for Lillestrøm, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal.

Men AaFK reiser til Åråsen med en forferdelig statistikk.

Slitt på Åråsen

Har slitt på Åråsen. For mens man hjemme på Color Line stadion har slått LSK i fem av seks oppgjør i eliteserien, har det bare blitt to poeng på de fem borteoppgjørene.

– Det er vanskelig å forklare akkurat hvorfor, men Lillestrøm er et godt hjemmelag, sier Johan Arneng.

Han advarer mot å ta lett på Lillestrøm.

– Det er et godt fotballag, som imponerte meg veldig på våren. De har forskjellige typer i laget, og har en god balanse i laget. Jeg vet ikke helt hvorfor de ikke har lyktes nå i det siste, men det blir garantert tøft for oss, mener AaFK-kapteinen – som fastslår at AaFK alltid i utgangspunktet skal gå for seier i eliteserien.