VM-kongen fra Falun gikk videre fra et dramatisk kvartfinaleheat, der Martin Johnsrud Sundby kjørte ut i grøften. Men semifinalen ble også dramatisk — for Northug.

29-åringen satte staven mellom sine egne bein allerede fra første stavtak og falt. Dermed var Northug langt, langt bak konkurrentene, men etter et par sekunder betenkningstid bestemte han seg for å gi det et forsøk likevel.

Petter Northug, her fra prologen til sprinten i Lahti. Foto: NTB scanpix

Northug brukte monsterkreftene og hentet igjen de fem utøverne foran seg, men innhentingen kostet mye krefter. Mosbyggen klarte ikke å komme seg forbi. På oppløpet var han helt sist, og måtte til slutt kaste inn håndkleet.— Det er helt utrolig. Det er alltid noe med Petter Northug, enten er det avslutningen, eller så er det starten som er spektakulær, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

— Den startteknikken der bør han ikke bruke i årene fremover, legger Bjørn til.

Overfor TV 2 forklarer en heller kryptisk Northug fallet på denne måten:

–Det eneste jeg kan si er at fallet er en hyllest til en mink som døde i Mosvika i går, sier Petter Northug.

- Et gledeemne

I Sverige har man naturligvis lagt merke til hendelsen.

Northugløn.png

— Noe sånt skjer kanskje ikke på ti år, men det skjer med Petter Northug, sier David Ekholm i svensk TV4, ifølge Expressen.For de svenskene herrene var lørdagens sprint skuffende. Aftonbladet trekker imidlertid frem Northugs miss som noe som kunne være positivt

— Kanskje fantes det en ting til å glede seg over. Det kommer an på hvor mye skadefryd du har etter Petter Northugs kongelige innsats under VM i Falun. Den firedobbelte verdensmesteren tok seg komfortabelt til semifinalen, men der ble finaledrømmene grust tidlig. Veldig tidlig, skriver avisen.

Northug endte sist i semifinalen, men det var et bra norsk heat likevel. Eirik Brandsdal passerte målstreken først, mens Sindre Bjørnestad Skar tok andreplassen.

I finalen vant samme Eirik Brandsdal foran samme Sindre Bjørnestad Skar.