Helle har slitt litt med høyre ankel og har trent litt alternativt den siste tiden. Tirsdag morgen var han på røntgen for å undersøke et mulig brudd. Bildene viste tegn til et gammelt brudd, men det skal ikke være knyttet til plagene Helle har slitt med.

— Bildene var fine, og Helle er tilbake i full trening fra onsdag, sier manuellterapeut Ørjan Tveit til aftenbladet.no

Helle er toppscorer i 1. divisjon denne sesongen med 17 mål.

Herrem tilbake i trening

Samtidig er spissen Geir Andre Herrem på vei tilbake etter en brokkoperasjon for fem og en halv uke siden. Betennelsen i lysken, som han har slitt med, skal også være borte.

– Han må trene litt alternativt i starten for å unngå belastningsskader. Men han kan trene for fullt i slutten av uken , sier Tveit.

Bryne-trener Tommy Bergersen regner likevel ikke med å ha Herrem tilgjengelig før et godt stykke ut i september.

– Han må skynde seg langsomt og trenger opptrening, sier Bergersen.

Håland kan bli utlånt

Det kan også bli endringer i Bryne-troppen før overgangsvinduet går ut i slutten av måneden. Spissen Karl Morten Håland kan bli utlånt til Ålgård.

– Både vi og Karl Morten ønsker at han skal spille på høyest mulig nivå, og han har ikke fått så mange hele kamper i 1. divisjon denne sesongen. Han har kontrakt med Bryne også neste sesong, og da kan det være bra at han får noen kamper i 2. divisjon for å nærme seg nivået i 1. divisjon, sier Bryne-trener Tommy Bergersen.

Håland har ett mål for Bryne i 1. divisjon denne sesongen. Det kom borte mot Bodø/Glimt da han kom inn som innbytter. Totalt har han spilt 307 minutter fordelt på 11 kamper.

Bryne ønsker Follo-spiller

Bryne ønsker også å hente Andreas Birkeland (22) fra Follo. Han er politistudent og skal ha praksis i Rogaland i høst.

– Han er høyre midtbane og passer godt inn hos oss i 4-4-2. Jeg likte det jeg så på trening, sier Tommy Bergersen. Ifølge Bergersen er Birkeland en billig mann for Bryne, og økonomi skal ikke være noen hindring for å signere spilleren.

– Det er mer snakk om det praktiske i forhold til jobben i politiet, sier Bergersen.