Gareth Bale fikk ingen god start i Real Madrid etter overgangen fra Tottenham i sommer. Waliseren slet med skader, og kritikerne ville ha det til at Real Madrid hadde kjøpt katta i sekken. Det ble også stilt spørsmål til om samarbeidet med superstjernen Cristiano Ronaldo ville fungere. Så sent som i forrige uke gikk Real Madrid-trener Carlo Ancelotti ut og ba fansen være tålmodige med Bale og la han få tid til å tilpasse seg. Madrid-avisen Marca kalte han lagets dårligste spiller.

Etter to fantastiske kamper har kritikken stilnet.

Real Madrid har scoret ti mål i sine to siste kamper. Først ble Sevilla overkjørt og slått 7-3 på onsdag, før de sto i mot Rayo Vallecanos sluttspurt og vant 3-2 på lørdag. Ved ni av scoringene har Ronaldo eller Bale vært involvert. Det eneste unntaket er Karim Benzemas 7-3-scoring mot Sevilla, da han ble servert av Marcelo.

Bale har scoret to mål og har fire målgivende pasninger i løpet av de nevnte kampene. To av de målvigende pasningene har gått til Ronaldo, som har funnet nettet fem ganger i samme periode.

— Nå fikk alle se den ekte Gareth Bale. Han spilte med selvtillit og viste gode ferdigheter, sa Ancelotti til Daily Mail etter storseieren over Sevilla.

Bedre for Real enn for Tottenham

Ifølge den spanske avisen AS har Bale hatt en bedre sesongstart i år, enn da han ble kåret til årets spiller i Premier League i fjor. Totalt har han scoret tre mål og bidratt med fire målgivende pasninger på 387 minutter. Til sammenlikning brukte han 977 minutter på å være involvert i sju scoringer forrige sesong.

- Jeg hadde ikke en normal sesongoppkjøring og det er viktig å finne rytmen for at jeg skal kunne gi mitt beste, sa Bale til spanske medier etter kampen mot Sevilla.

Selv om Bales statistikk er imponerende, har han lite å stille opp med mot Ronaldo. Portugiseren scorer hvert 68. minutt og står allerede med 20 mål for hovedstadsklubben.

Tirsdag kveld skal Juventus prøve å stoppe duoen i fjerde kamp av Champions League-gruppespillet. Real Madrid står med full pott så langt og vil med seier mot Juventus være sikret avansement fra gruppe B.