Kontrakten mellom Vålerenga og Ullevaal stadion går ut etter denne sesongen, og VIF har vurdert å bytte hjemmebane til Bislett stadion.

VIF trodde på en besparelse på 3-4 millioner kroner årlig ved en flytting, men etter regnestykker og forhandlinger viste det seg ikke å være riktig.

– Når vi nå velger Ullevaal i stedet for Bislett, er dette fordi det til slutt viste seg å ikke bli mye billigere på Bislett, og at Bislett-matta ikke holder akseptabel standard, skriver styret i Vålerenga Fotball Elite i en pressemelding.

Stadionleien på Bislett ville vært betydelig lavere enn det VIF betaler for å bruke Ullevaal, men oppå leiekostnaden ville det kommet en rekke utgifter.

Skal bygge egen stadion

NY STORSTUE: Slik er det planlagt at Vålerengas skal se ut før seriestart 2017. Foto: Pål T. Rørby / Arkitektkontoret Lille Frøen (ill.)

– Eksempel på dette kan være kostnader knyttet til lisenskrav og den standard en Tippeliga-arena må/bør ha, som LED-reklame og storskjerm. I tillegg har det, til tross for en grundig prosess, vært vanskelig å hundre prosent sikkert tallfeste det totale kostnadsbildet med Bislett-alternativet, skriver klubben.Avtalen Vålerenga nå har forhandlet frem med Ullevaal stadion gjør at VIFs leieutgifter blir redusert neste sesong.

Sesongen 2017 skal Vålerenga etter planen spille på sin egen storstue på Valle, som skal stå klar til seriestart om to år.

Tidligere denne uken ble det vedtatt at osloklubben skal ta opp et lån på 400 millioner kroner og starte byggingen i slutten 29. juli.