Steinar Nilsen er allerede en trenerprofil, og opplever stor suksess i Tromsø. Viking-assistent Roger Nilsen vil ikke si så mye om han har de samme ambisjonene som sin bror.

— Det sier seg selv at jeg har ambisjoner når jeg er i en storklubb som Viking, men jeg ønsker ikke å flagge det så høyt. Det får være mine egne tanker. Det finnes nok folk i fotballmiljøet som snakker i store ord, sier Nilsen til Aftenbladet.

I sesongen 2006 var Nilsen trener i SIF. Det endte med opprykk til 2.divisjon, og den tidligere landslagsspilleren hadde egentlig bestemt seg for å fortsette som sportslig sjef i den hardtsatsende bydelsklubben. Men så kom Viking på banen. De ønsket Nilsen som assistent sammen med Gunnar Halle under Uwe Rösler.

100 prosent lojal

— Jeg legger ikke skjul på at det var en overgang å gå fra å være hovedtrener til å bli assistent, men nå har jeg absolutt funnet min rolle, sier Nilsen.

— Har du fått tilbud fra andre klubber mens du har vært i Viking?

— Det har vært noen konkrete henvendelser, men jeg ønsker å være veldig lojal overfor Viking.

— Frister det å være hovedtrener i en toppklubb?

— Min klare oppfatning er at det skjer ting dersom man gjør det bra i den klubben man er i akkurat nå. Fotballen er et lite statisk yrke som hele tiden er i utvikling. Gjennomtrekken i klubbene er ganske stor, svarer Nilsen - uten å gi et konkret svar på spørsmålet.

Etter denne sesongen utløper Nilsens kontrakt med Viking. Foreløpig har han ikke hørt noe fra sportsdirektør Egil Østenstad.

— Det er opp til ledelsen i Viking å komme til meg dersom de ønsker meg med videre. Jeg er åpen for alt, sier Nilsen, som er vel etablert i Stavanger med kone og barn.

— Det er likevel ikke noe hinder i forhold til det å flytte til en eventuell ny utfordring. Vi har vel aldri holdt oss helt i ro. Hvis jeg hadde kommet hjem i ettermiddag og sagt at vi flytter, så hadde fruen vært med på dagen, sier han.

Føler seg som «siddis»

Framtiden er likevel ikke det som Nilsen har mest fokus på for øyeblikket. I dag setter han seg på flyet sammen med resten av Viking-troppen til Tromsø hvor en ny seriekamp venter søndag. På motsatt trenerbenk kommer bror Steinar Nilsen til å gjøre alt han kan for å sende de mørkeblå hjem med null poeng i bagasjen.

— For meg er det ikke noe stort poeng at vi verken skal spille mot Tromsø eller at jeg skal møte «broderen». Jeg har bodd såpass lenge i Stavanger at jeg ser på dette som min hjemby. Kanskje det høres litt rart ut siden jeg er fra Tromsø, men jeg føler meg som en «siddis», sier Nilsen.

Normalt sett pleier brødrene Nilsen å prate mye fotball både før og etter kamper, men de siste dagene har det vært mer stille.

— Steinar liker ikke at vi kommer til Tromsø allerede i ettermiddag og skal ha to treningsøkter på Alfheim før kampen. Det ga han klart uttrykk for sist vi pratet sammen. Siden har jeg ikke hørt noe fra ham, sier Roger og smiler.

Skal tråkke til

Det er fortsatt uvisst om trener Uwe Rösler rekker hjem til å lede Viking i søndagens oppgjør mot Tromsø. Tyskeren er i hjemlandet for å være sammen med sin far som er alvorlig syk.

— Uwe kommer når han føler for det. I mellomtiden skal nok Gunnar og jeg klare å lede laget på en tilfredsstillende måte, sier Nilsen, som er fullstendig klar over Vikings skrale statistikk i Tromsø.

— Den har vi tenkt å gjøre noe med. Selv om det er minusgrader og snø som venter oss, så nytter det ikke at vi føler synd på oss selv. Vi skal tråkke til og det er på tide at vi blir litt mer fandenivoldske på bortebane. Eliteserien er blitt så jevn at vi må heve oss ett hakk hver gang vi spiller på fremmed gras, sier Nilsen.