Argentina slo Venezuela og tok seg greit videre til semifinalen i Copa America, men det var Chile og Eduardo Vargas som stjal overskriftene med deres 7-0-seier over Mexico.

Vargas, som til daglig spiller med Tarik Elyounoussi i tyske Hoffenheim, scoret fire av målene i den målrike semifinalen. Chileneren brukte 13 spilleminutter på å gjøre hat-trick i Chicago.

Etter kampen dediserte han bragden til hans mor, som ble diagnostisert med et hjerteproblem tidligere denne uken.

Eduardo Vargas (t.v) var i storform da Chile feiet Mexico av banen i Copa America. Foto: Bill Streicher, Reuters

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen, jeg dediserer den til min mor og familien min. Vi startet turneringen svakt, men vi blir sterkere og sterkere for hver kamp, sier Vargas.

Mexico-trener beklager

Edson Puch (2) og Alexis Sánchez sto for de øvrige målene i en kamp Chile regelrett utklasset Mexico. Dommer Heber Lopes valgte å blåse av på sekundet etter 90 spilte minutter for å skåne Mexico mot å bli ydmyket ytterligere.

Sjumålstapet var det verste i sluttspillet av en internasjonal turnering i Mexicos historie. Et 0-6-tap for Vest-Tyskland i VM i 1978 var den forrige rekorden.

– Jeg beklager overfor de mexicanske supporterne. Det vi så i dag var en skam. Det er selvfølgelig viktigere ting her i verden enn fotball, men det var en veldig svak prestasjon, sier Mexico-trener Juan Carlos Osorio.

Chile, som vant fjorårets Copa America på hjemmebane, møter Colombia i semifinalen.

Messi og Higuain showet

I den andre semifinalen møtes Argentina og vertsnasjon USA etter at Gonzalo Higuaín og Lionel Messi herjet med Venezuela natt til søndag.

Napoli-spissen ordnet en tidlig 2-0-ledelse, før Messi la på til 3-0 da timen var spilt. West Bromwich-spissen José Salomón Rondón reduserte 20 minutter før slutt, men bare ett minutt senere fastsatte Erik Lamela sluttresultatet til 4-1. Med sitt fjerde mål for turneringen og sitt 54. totalt for Argentina tangerte Messi målrekorden til Gabriel Batistuta.

Lionel Messi (f.v) feirer Erik Lamelas scoring sammen med Marcos Rojo. Messi tangerte søndag Gabriel Batistutas målrekord på det argentinske landslaget. Foto: Elise Amendola, Ap

– Jeg er glad for hva det betyr, og det er flott å være ved siden av «Batigol» (Batistuta), men det viktigste for meg i kveld var resultatet, sa Messi, som skal forsøke å lede Argentina til lagets første trofé på 23 år.– Jeg tror folk overser at vi har vært i to finaler og bare fokuserer på det faktum at vi tapte. Det er en stor prestasjon for oss å være tilbake i en semifinale i en stor turnering, sier Argentina-kapteinen.

Argentina og USA spiller tirsdag, mens Chile og Colombia møtes dagen etter.

(©NTB)