Fotball Tippeliga Viking Stadion 16/05-06Viking - SandefjordFoto: Sigbjørn Andreas Hofsmo, DigitalsportTor Thodesen trener sandefjord diskuterer med dommer Svein Erik Edvardsen etter kampen Foto: Sigbjørn Hofsmo, Digitalsport

Thodesens raseri oppsto etter at dommert Svein-Erik Edvartsen ga Sandefjord-toppscorer Andreas Tegström gult kort for filming etter at han falt i duell med Vikings Ragnvald Soma inne i 16-meteren på overtid.

— Burde vært utvist

— Soleklart straffespark og rødt kort. Jeg kan ikke fatte at dommeren ikke blåse straffespark. Det er også helt latterlig at han gir Tegström gult kort for filming, sa en Thodesen som selv et kvarter etter kampen var opphisset.

Sandefjords Blad utsendte lurte på om det var litt typisk at et lite lag ikke fikk straffespark i situasjonen på overtid.

— Det har jeg ingen kommentar til, sa Thodesen etter å ha tenkt seg om.

De tre aktørenes versjon av det som skjedde:

Andreas Tegström, Sandefjord: - Han tok både meg og ballen, og det var kanskje ikke straffespark. Men det var heller ikke noe snakk om filming.

Ragnvald Soma, Viking: - Jeg tok ballen lenge før jeg var borti beina til spissen. Det er ikke straffespark, men heller ikke filming. Gult kort var en overreaksjon.

Dommer Svein-Erik Edvartsen: - Fra min posisjon er det helt klart filming. Jeg var aldri i tvil om situasjonen.

Fyrte ballen til værs

Da dommer Edvartsen blåste av kampen, gikk ballen mot Sandefjord-treneren. Han tok ballen, og fyrte den av full kraft opp i luften. Uten tvil som reaksjon på dommerens avgjørelse.

— Er du redd for reaksjoner fra NFF på det du gjorde ved kampslutt?

— Det får de bare komme med, i så tilfelle, sier Sandefjord-treneren.

— Men den situasjonen er en parentes i forhold til det jeg føler er viktig: Vi rundspilte Viking den siste halvtimen og var det klart beste laget. Vi burde vunnet denne kampen, jeg hadde til nød vært fornøyd med ett poeng, sier Thodesen.

— Jeg håper at spillerne tar med seg følelsen av å rundspille et eliteserielag slik. Da vil det bli gøy framover, sier Sandefjord-treneren.

— Synes du Viking ble liggende for lavt mot slutten?

— Det har jeg ingen kommentar til. Jeg bryr meg om mitt eget lag.

— Setter dette en demper på 17. mai-feiringen?

— I morgen er en ny dag, sier Sandefjord-treneren.