Det var folkefest under ski-VM i 1997. I dag blir det klart at VM i nordiske grener skal arrangeres i Trondheim i 2025. Det var folkefest under ski-VM i 1997. I dag blir det klart at VM i nordiske grener skal arrangeres i Trondheim i 2025. Foto: Kjell A. Olsen / Adresseavisen

I dag blir Trondheim VM-by. Vi sender direkte fra VM-festen

Trondheim skal arrangere VM i 2025. Adresseavisen sender direkte fra ettermiddagens VM-fest.

Koronapandemien satte en stopper for den planlagte FIS-kongressen i Thailand i mai, men i dag skal det Det internasjonale skiforbundet, FIS, offentliggjøre hvem som skal arrangere VM i nordiske grener og VM i alpint i 2025.

Svaret får vi klokka 17.30 i ettermiddag, og Adresseavisens abonnenter kan følge sendinga direkte.

Eneste søker

Mens tre byer kjemper om alpin-VM, er Trondheim eneste søker til ski-VM i 2025.

Det er tredje gang Trondheim søker om å få bli vertsby. I 2016 ble Trondheim slått av Oberstdorf, og i 2018 tapte byen for Planica.

Trondheim fikk ikke VM da de søkte i 2018, og skuffelsen i den trønderske delegasjonen var stor. I kveld er det derimot dekket til fest i Trondheim. I år er Trondheim eneste søker til VM i nordiske grener i 2025. Foto: Håvard Jensen / Adresseavisen

Det er derfor en lang søkerprosess som nå er over, og i ettermiddag er det duket for fest i Tapperiet på EC Dahls i Trondheim.

Her vil gjester fra idretten, politikken og næringslivet være på plass.

Adresseavisen følger VM-festen tett.

Bjørgen gjester studio

Fra klokka 1705 rapporterer vi direkte fra det festpyntede lokalet.

Til vårt studio kommer blant andre sjefen for VM-søknaden, Guri Knotten. Marit Bjørgen kommer, og det samme gjør ordfører Rita Ottervik.

Høyres Ingrid Skjøtskift som stemte nei til VM-avtalen mellom Trondheim kommune og FIS på torsdag, kommer også.