Foto: Nielsen, Pernille / NTB

Indisk brudd: Globetrotter på vei tilbake til Norge

Kristian Fardal Opseth (31) er på vei tilbake til Eliteserien etter å ha terminert kontrakten med sin indiske klubb, får VG opplyst.

Spissen som tok Bodø/Glimt med storm i 2017- og 2018-sesongen, nærmer seg en overraskende retur til norsk fotball.

Ifølge VGs opplysninger har Opseths kontrakt med den indiske klubben Bengaluru blitt avsluttet etter gjensidig enighet – til tross for at det var tre måneder igjen av den.

Nå vender han snuten hjem igjen: Gitt at den medisinske testen går som den skal, kommer Opseth til å signere for Sarpsborg 08, ifølge VGs opplysninger.

Det kan potensielt bli en vesentlig forsterkning for østfoldklubben: Spissen scoret 38 mål på to sesonger i Obosligaen og Eliteserien i 2017 og 2018.

Han ble solgt fra Glimt til tyrkiske Erzurumspor i januar 2018, men scoret kun ett mål på 12 kamper der. Så ble han solgt videre til Adelaide United i Australia, der han scoret seks mål på 21 kamper.

I indisk Super League står han oppført med ett mål på 16 kamper for Bengaluru.

I VGTV-programmet Silly Season svarer sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 slik på spørsmål om Opseth er på vei til dem:

– Jeg må sjekke telefonen min. Nei da.

– Den klubben som får tak i Kristian, er heldig. Han er en fin gutt og en god målscorer med bra fysisk tilstedeværelse. Jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Berntsen.

Opseth leverte denne kunstscoringen i en av sine siste kamper før han ble solgt vekk fra Bodø/Glimt: