• Saken oppdateres!

Den norske skiskytterkometen beholdt ledelsen han tok med seg fra torsdagens sprint gjennom hele rennet og var alene på standplass på siste stående etter Johannes Dales sprekk på tredje skyting.

Han beholdt roen, skjøt stødig, raskt og med presisjon, og var ikke mulig å true på den siste runden av herrenes jaktstart i Hochfilzen.

– Det var en større prøvelse i dag enn på torsdag. Det var fantastisk å gå ut først på jaktstarten, og det føltes som trening, sier sensasjonsmannen til arrangøren.

Dermed vant Lægreid for tredje gang denne sesongen – og i karrieren som helhet. På 14 verdenscupstarter har han vunnet 21,43 prosent av rennene han har stilt opp i.

– Det er helt utrolig. Det han gjør på skytebanen er eventyrlig bra, sa Ola Lunde hos NRK.

Émilien Jaquelin tok andreplassen etter å ha parkert Johannes Thingnes Bø på den siste runden, og henviste lillebror Bø til tredjeplass.

– Jeg og Tarjei har sikkert vært forbilder for Sturla i mange år, men nå er det vi som sitter ved middagen og spør ham om hvordan han er så avslappet når han skyter, sier Thingnes Bø til NRK.

Fem nordmenn var blant de syv beste på det som var nok en norsk jubeldag i Østerrike.

Den norske kvartetten Lægreid, Dale, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Thingnes Bø hadde et godkjent utgangspunkt der de gikk ut på rekke og rad etter sprintsuksessen torsdag.

Men der tre av fire nordmenn skjøt fullt hus på første skyting, måtte lillebror Bø gå to strafferunder etter en liten sprekk alt på første liggende.

Lægreid og Dale viste ingen tegn til å slippe inn rivalene i seierskampen og fylte også på andre liggende, som også Sjåstad Christiansen, Thingnes Bø og storebror Tarjei Bø.

På første stående ble det verre. Tet-duoen gikk hardt ut i tredje runde, og det straffet seg spesielt for Dale, som måtte hele tre ganger i strafferunden.

Lægreid beholdt ledelsen med bare én bom, men slapp feltet innpå.

Men det var aldri nok til å kunne frata sensasjonsmannen fra Bærum sin tredje verdenscupseier.

VERDENS BESTE? Sturla Holm Lægreid vant for andre gang på rad i Hochfilzen. Her på vei til seier i torsdagens sprint. Foto: Matthias Schrader / AP