– Jeg elsker det. Hvorfor skal han ikke være rasende? Han burde være det. Jeg hadde vært det samme, sier Shearer.

Det var i lørdagens 5–1-seier mot Wolverhampton at Haaland scoret fire mål. Nordmannen ble likevel byttet ut med ti minutter igjen – noe han var tydelig misfornøyd med.

Se video av Haalands reaksjon øverst i saken.

Alan Shearer

Var spiss for Southampton, Blackburn Rovers og Newcastle. Innehar målrekorden i Premier League på 260 scoringer.

Haalands lille krangel med City-manager Pep Guardiola har fått mye oppmerksomhet i britisk presse. Manchester United-legenden Roy Keane er blant dem som reagerte negativt.

– Vi så Haaland bli tatt av og være misfornøyd og oppføre seg som en bortskjemt drittunge. Men fordi de vinner og han scorer fire mål, så blir det nesten glemt, sa Keane under Sky Sports sending søndag.

Se Haalands fire mål her:

Det hører med til historien at Haaland-familien og Keane har hatt en feide i lang tid. Den anerkjente fotballjournalisten Henry Winter mener det er «vanskelig å ta Keanes kommentar seriøst.

«Ikke bare fordi det er en del av en gammel agenda, men fordi det åpenbart er feil. Haaland er ingen «bortskjemt drittunge», men heller et strålende konkurransemenneske. Det er en kvalitet som en født vinner som Keane burde respektere», skriver Winter på X.

Kollega Jason Burt i The Telegraph mener Sky Sports burde komme med en beklagelse til Haaland for Keanes kommentar.

Roy Keane

Ekspert for Sky Sports. Iren spilte 477 kamper for Manchester United.

Haalands oppførsel på sidelinjen ble også et tema i podkasten «The Rest Is Football», der profilene Alan Shearer, Gary Lineker og Micah Richards diskuterer helgen som var.

Shearer, som er mestscorende i Premier League-historien, hyller reaksjonen til Haaland.

– Jeg hadde vært forbannet selv. Du har scoret fire mål og det er igjen 10–15 minutter, men så tas du av. Jeg hadde reagert likt. Han er i siget, har ikke scoret mål på en stund og fått kritikk, men scorer så fire og er tilbake i rytmen, sier Shearer.

Samtidig understreker den tidligere Newcastle-storscoreren at han også forstår hvorfor Guardiola valgte å hvile Haaland – og han tror duoen skværet opp raskt i garderoben.

Henry Winter

Sportsjournalist med bakgrunn i The Times og The Telegraph.

I podkasten sammenligner de situasjonen med krangelen til Liverpool-manager Jürgen Klopp og stjernespiller Mohamed Salah i 2–2-kampen West Ham. Da Salah skulle byttes inn, havnet de to i en heftig diskusjon på sidelinjen.

– Er det en forskjell mellom reaksjonen hans og krangelen mellom Klopp og Salah? spør Gary Lineker i podkasten.

– Jeg mener det er en liten forskjell, for Salah var ikke på banen, hadde ikke spilt godt eller scoret samme antall mål etter hans standard, mener Shearer.

Se bilder fra feiden mellom Klopp og Salah her.

Lineker, som i sin tid herjet på topp for Leicester, Everton, Barcelona og Tottenham, kommer også med støttende ord til Haaland.

– Det handler om den drivkraften og viljen etter å score mål. Vi var heldige som spilte på en tid der bytter ikke skjedde like ofte. Det ville jo gjort deg rasende om du ble huket av banen etter å ha scoret fire mål. Nå handler det om rotasjon og hvile, sier Lineker.

Gary Lineker

Fotballanker for BBC. Spilte som spiss for Leicester, Everton, Barcelona og Tottenham.

Etter helgens kamper topper Arsenal tabellen, ett poeng foran Manchester City. Blåtrøyene har imidlertid én kamp til gode, dermed har Haaland og co. fortsatt skjebnen i egne hender.

Bruk VGs tittel-kalkulator for å spå hvordan Premier League ender: