Det er smitte hos en spiller i Jerv. Det er smitte hos en spiller i Jerv. Foto: Arkivfoto

Korona-smitte i Jerv

En spiller i FK Jerv er smittet. Flere kamper og sesongavslutningen 5. desember kan bli utsatt.

GRIMSTAD: Dette går fram av en melding på FK Jervs nettsider fredag kveld. Jervs kamp mot Åsane lørdag var allerede utsatt på grunn av smitte hos en Åsane-spiller. Men nå blir det ytterligere utsettelser for Grimstad-klubben som har fire kamper igjen av sesongen.

Alle spillere og nærkontakter til den smittede er satt i karantene, slik retningslinjene tilsier. Det er satt i gang smittesporing i samråd med lokalt smittevernteam.

Den videre sesongavslutningen til Jerv ser slik ut: Grorud på Levermyr 25. november, og borte mot Sandnes Ulf 28. november. Serieavslutningen skulle gått på Levermyr 5. desember mot Stjørdals Blink.

«Kampen mot Grorud og bortekampen mot Sandnes Ulf blir uansett utsatt som følge av karantenetiden, men dette vil nok også få ytterligere konsekvenser for gjennomføring av kamper for en felles serieavslutning den 5.desember», står det på nettsiden.

Også tidligere i år har det vært koronasmitte i Jerv-stallen. I september måtte tre kamper flyttes av samme årsak.

Tettpakket program

Lillestrøm må også belage seg på karantenetid. Romerikingene spilte mot Jerv onsdag.

– Dette er så ferskt at akkurat nå reflekterer jeg bare over hvordan vi skal sørge for at alle er godt informerte internt, sier sportssjef Simon Mesfin i LSK til Eurosport.

Søndag skulle opprykksjagende LSK møte KFUM Oslo hjemme på Åråsen. Den er i likhet med bortemøtet med HamKam 28. november utsatt.

Vanskelig

Hvis målet for NFF er at serien på nivå to skal ha en felles avslutning for alle lag, blir det ikke mulig å avvikle den som planlagt 5. desember. Nylige ble alle kamper av betydning i siste runde i Toppserien for kvinner utsatt etter at en spiller fikk påvist smitte, ifølge NTB.

Jerv var i september første klubb i norsk toppfotball som fikk en spiller smittet med koronavirus. Den gang måtte laget utsette tre seriekamper. Sørlendingene har sammen med noen få andre i 1. divisjon én kamp mindre spilt enn flertallet av lagene.

– Det er vanskelig for oss. Vi har spilt fotballkamper Norge rundt i det siste. På grunn av inkubasjonstid vet vi ikke hvor smitten har oppstått. Vi har tatt alle forholdsregler, men vi har vært mye på farten, sier daglig leder Trond Christoffersen i Jerv til Eurosport.