— Jeg har telt på knappene. Det er noen hjemme som krever sitt, og det er ikke bare meg det kommer an på lenger, sier tobarnsfaren Øyvind Gausdal til Fædrelandsvennen.

Målkongen fra Flekkefjord har banket inn 24 for Vindbjart i årets 2.divisjon. Totalt har han scoret vanvittige 193 mål for Vindbjart siden debuten i 2.divisjon i 2008. Ingen i toppfotballen i Norge er i nærheten.

Før siste hjemmekamp mot Ørn Horten, der han reddet plassen i 2.divisjon for Vindbjart med sin matchvinnerscoring, tok han beslutningen om at han ikke kunne gi seg riktig ennå.

— Det er fryktelig gøy å spille fotball. Og jeg kjente da at jeg ikke hadde spilt min siste kamp, sier Gausdal.

Spår høyere nivå

Vindbjart skal spille i en av de to nye 2.divisjonsavdelingene neste sesong. Gausdal er sikker på at det blir et høyere nivå i 2.divisjon, men han føler ikke han har vært med på noe opprykk.

— Jeg sliter med å ta dette som et opprykk, sier han.

- Er det derfor du fortsetter, for å oppleve det med Vindbjart?

— Det er klart et mål. Det blir vanskeligere, og det krever mer fra alle. Samtidig tror jeg ikke det er umulig. Det ligger der som en gulrot for meg, sier han.

Vindbjart-trener Steinar Skeie er klar på at Vindbjart skal bygge et lag som skal kjempe om opprykk.

Har hentet Kvik Halden-spiller

— Når vi får med en motivert Øyvind Gausdal, som er Norges toppscorer de siste åtte årene, er det gull verdt for Vindbjart. Det er neste forunderlig at han har spilt i Vindbjart i så mange år, sier Steinar Skeie, som også har utnevnt Gausdal til klubbens kaptein.

Han tror laget i 2017 blir minst like godt som årets stall.

— Vi klarte å bli nummer fire i en knalltøff avdeling - den beste 2.divisjonsavdelingen jeg noen gang har vært i. Vi skal bite fra oss i 2017. Målet vårt er å bygge en tropp som kan være med å kjempe om opprykk, sier Skeie, som også har allerede har signert Mathias Engebretsen fra Kvik Halden foran kommende sesong.

— Vi skal forsterke stallen vår. Det kommer mer etter hvert. Vi har kommet i en ganske gunstig posisjon som det eneste laget på nivå tre i Agder, sier Skeie.