Tidligere i september ble det klart at Martin Ødegaard (16) er en del av Real Madrids tropp til Champions League denne sesongen.

Den beskjeden ble sett på som et tydelig signal om tillit fra Real Madrid-ledelsen. Men Champions League er ikke Ødegaards eneste mulighet til Europa-spill denne sesongen.

16-åringen er nemlig også tatt ut til UEFA Youth League, ungdommens Champions League.

Det var den spanske versjonen av goal.com som først meldte om saken.

I utgangspunktet er det storklubbens «Juvenil A»-lag — tilsvarende juniorlag i Norge - som skal spille i UEFA Youth League.

Dette er altså nivået under Real Madrid Castilla - der Ødegaard vanligvis spiller - på utviklingsstigen i hovedstadsklubben.

Fikk du med deg Ødegaards kamp i helgen? Zinedine Zidane fikk kritikk for hvordan han brukte Ødegaard og sin egen sønn. Taktikken ble betegnet som «en katastrofe» av spansk sportsavis. Les mer her.

Agenten svarer

På spørsmål om Ødegaard er positiv til å spille i juniorturneringen, svarer talentets agent Tore Pedersen enkelt:

— Martin spiller der han får beskjed om å spille, skriver han i en tekstmelding til Aftenposten.

Goal.com fremmer spørsmålet om hvorvidt uttaket kan tolkes som en degradering. Ifølge nettstedet er imidlertid forståelsen i og rundt klubben at det «absolutt» ikke er tilfelle.

Det inntrykket deler også Santi Siguero, som skriver om Real Madrid for den spanske sportsavisen Marca.

— Jeg ser på det som normalt. Jeg tror ikke dette er snakk om et steg tilbake, sier Siguero til Aftenposten, før han minner om at Ødegaard også er på Champions League-listen.

- Har Champions League-plan

Ødegaard var også klarert til Champions League-spill forrige sesong, men fikk aldri spilletid i sluttspillet.

Dermed røk også muligheten til å bli turneringens yngste spiller gjennom tidende, en rekord nigerianeren Céléstine Babayaro innehar.

Martin Ødegaard har allerede fått en smak på førstelagsfotball i Real Madrid. Her erstatter han Cristiano Ronaldo under seriekampen mot Getafe i mai. Foto: AP

Babayaro var nemlig 16 år og 87 dager gammel da han startet for Anderlecht mot Steaua Bucuresti i 1994. ØDEGAARDS BEKREFTELSE: Et par finter hvor engelske Premier League-spillere ble måpende tilskuere, var nok for Martin Ødegaard. Les mer her.

Denne sesongen kan det imidlertid være bedre muligheter for Ødegaard. I de årene Real Madrid har sikret avansement fra gruppespillet tidlig, har de nemlig pleid å gi unggutter sjansen i de siste gruppespillskampene.

— Klubbens plan er å gi ham spilletid i gruppespillet, dersom Madrid kvalifiserer seg tidlig, sier Marca-journalist Siguero.

- Ødegaard er disponibel

Real Madrid knuste Shaktar Donetsk med 4-0 i den første gruppespillskampen, og skal også ut mot Malmö og Paris Saint-Germain denne høsten.

For Ødegaard kan det imidlertid først bli spill i den europeiske juniorturneringen. Borja Mayoral (18), som har stått frem som Real Madrid Castillas beste spiller i sesonginnledningen, spilte fra start da Madrid-juniorene vant 4-0 over Shaktar Donetsk-ungguttene tirsdag.

Ødegaard så kampen fra tribuneplass. Etter kampen snakket juniortrener Luis Miguel Ramis om muligheten for å bruke Ødegaard.

— Han kan brukes i Youth League, han er til klubbens disposisjon. Dersom klubbens trenere er enige, og vi trenger ham, er Ødegaard til vår disposisjon. For øyeblikket har det ikke vært sånn, og han fortsetter i Castilla, samt førstelaget. Men Ødegaard er på juniorstadiet av sin karrière, sa Ramis etter kampen ifølge goal.com.

Akkurat som førstelaget, skal juniorlaget til Real Madrid møte PSG og Malmö i gruppespillet.

Til helgen venter en tøff kamp for Ødegaard og Real Madrid Castilla. Topplaget Real Unión venter søndag klokken 17. Vi anbefaler disse sakene om Martin Ødegaard:

Ødegaard om draktsalget: - Er det sant? Det er jo helt utrolig!

Stabæk-Bradley: - Ødegaard kan bruke ferdighetene bedre.

Legende refser Real Madrids talentutvikling: - Henter russere og nordmenn.