Det ble oppstyr da Marcus Pedersen rettet en homogest mot Stabæk-fansen etter sin 3-1-scoring i søndagens kamp mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud.

VIF-trener Martin Andresen hevder likevel at det er Stabæk-fansen som må gå i seg selv.

— Jeg er blitt fortalt at Dawda (Leigh) fikk apelyder mot seg. Jeg vil si at det er Stabæk-supporterne som har et problem, svarte han da han ble bedt om å gi sitt syn på Pedersen-feiringen.

Vålerenga vil overlevere sin versjon av saken til Norges Fotballforbund, men de venter ingen sanksjoner.

- Indianerlyder

Det skal også ha blitt ropt mishagsytringer fra Stabæk-fansen rettet mot Pedersens familie.

— Vi ønsker ikke at han reagerer på den måten, men vi har en viss forståelse for at han reagerte på det som ble sagt. Stabæk-supporterne oppførte seg meget dårlig. Jeg synes man skal tenke på hva man skriker på tribunen, sier Andresen.

Leder i Stabæk Support Jonas Benkow, som var til stede på kampen, avviser at Leigh fikk rasistiske tilrop mot seg under kampen.

— Han (Leigh) spilte med en mohawk, som ligner en indianersveis. Ropene var derfor indianerlyder. Det var ikke noen rasistiske rop i det hele tatt, sier Benkow.

- Vårt rop til vår spiller Franck Boli kan kanskje oppfattes som rasisme hvis man er litt tunghørt. Uansett så har jeg ikke hørt noe og jeg har sjekket litt rundt. Det har aldri vært rasisme blant Stabæk-fansen. Dette er tullball, sier Benkow videre.