Hærverk på fotballbane i Asker: Hundrevis av spillere kan bli rammet

Politiet er blitt kontaktet etter bilkjøring på kunstgressbanen som skal åpne 1. mai.

Publisert:

Vandaler har herjet med det som skal bli en ny kunstgressbane på Føyka i Asker. Her et arkivbilde fra deler av idrettsanlegget. Foto: Svein Granerud, Asker Skiklubb

  • Sindre Trygsland
Denne artikkelen er over tre år gammel

Vandaler har herjet på den nye kunstgressbanen på Føyka i Asker. Nå jobbes det på spreng for å kunne åpne anlegget som planlagt i mai.

Pøbler har kjørt bil på det nivilerte toppdekket som var justert for perfekt fall. Bilkjøringen har ført til fem centimeter store groper på anlegget som var ferdigslåddet og valset. Kun toppdekket mangler.

Hundrevis av fotballspillere i Asker står i fare for å bli rammet av eventuelle utsettelser i selve baneleggingen. Det er bare i mai og juni terminfestet 300 seriekamper, melder Asker Skiklubb.

Les også

Terminlisten får Lundby til å reagere: – Jeg synes det er skikkelig merkelig

"Dette er forbundet med store kostnader for klubben, og politiet er informert om hærverket, som vil kontakte et spesielt miljø de har under kontinuerlig oppsikt i Asker. Banen er helt klart avsperret, og det kan ikke på noen måte unnskyldes med at man ikke forsto at det ikke var lov å kjøre der. Drifting er uansett ikke ok, enten det er på offentlig vei eller på annen manns eiendom", heter det i en melding fra det frustrerte idrettslaget.

Prosjektleder Svein Granerud i Asker Skiklubb har fått beskjed fra selskapet som jobber med grunnarbeidene at de skal jobbe på spreng for å få fikset det tidlig neste uke. Men åpningen av den nye banen 1. mai står fortsatt i fare.

– Hvis ikke vi får reparert det i løpet av de første dagene så er vi i situasjonen at vi kanskje ikke får åpnet banen til 1. mai. Det er berammet nesten 300 kamper i mai og juni, sier han.

Skaaret Lanskap, selskapet som jobber med anlegget, sier de gjør alt de kan for å skaffe nok folk til å reparere hærverket rett over påske. Håpet er at man kan gå i gang med leggingen av kunstgresset etter opprinnelig plan.

(©NTB/Aftenposten)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Asker