Fredag morgen kom beskjeden om at 17-åringen, som er lillebror til nylig TIL-vrakede Christer Johnsgård, blir med A-laget til Tyrkia. Avreise er allerede lørdag.

- Henrik har en god venstre fot. Kan spille og dekke mange posisjoner, og er blitt anbefalt av Sigurd. Vi har en del småskader, så for å være sikker på å ha nok dekning og nok spillere tilgjengelig tar vi han med, sier TIL-trener Bård Flovik til iTromsø.

- Kan ta steget

Sigurd Rushfeldt, trener for TIL 2, begrunner valget om å anbefale Johnsgård.

- De ønsket en spiller med og da var han en av kandidatene ut fra talent, treningsvilje og innsats. Han hadde allerede en god sesong i 2.-divisjon i fjor som førsteårsjunior, sier Sigurd Rushfeldt til iTromsø.

Han mener 17-åringen har alle de rette kvalitetene for å utvikle seg til å bli en toppspiller.

- Han er veldig god for sin alder, løpssterk, rask, en god lagspiller og gode ferdigheter en mot en. Han har veldig gode holdninger, som er veldig viktig for TIL, NTG og A-laget, sier «Rush».

- Kan A-lagsdebuten komme allerede i år tror du?

- Han har gode muligheter. Det er ikke noe som skal tilsi at han ikke skal kunne ta steget hvis han fortsetter den gode utviklingen. Det er fullt mulig at han kan få A-lagsdebuten i år. Han er fortsatt ung, født i 1999, men det har skjedde større ting i fotballverden enn det, sier Rushfeldt.

- Læring viktigst

Samtidig understreker «Rush» at det først og fremst er snakk om å ta et nytt steg fram.

- Han har god tid på seg. Han skal først og fremst få erfaring, kjenne litt på nivået og se hva som kreves. Han er i fin utvikling og vil ikke gjøre seg bort i Tyrkia, sier Rushfeldt.

Selv er Johnsgård meget fornøyd.

- Det var veldig hyggelig å få vite at jeg får være med til Tyrkia. Det var veldig overraskende å bli tatt ut, men også veldig kult, sier Johnsgård. Selv har han ikke som mål å debutere for A-laget allerede i 2017.

- Jeg har ikke tenkt noe på det at debuten kan komme i år, og det er egentlig heller ikke noe jeg tenker på akkurat nå, sier Henrik Johnsgård.