Markedsdirektør Trond-Steinar Albertsen i TIL er fornøyd med utfallet av rettighetssalget.

— Dette er tidenes beste TV-avtale for TIL. Størrelsen på avtalen er i utgangspunktet over forventning til en kamp som dette i play-off, sier han.

Budrunde med 4-5 selskaper

Det er Saran Media som har kjøpt rettighetene.

Albertsen vil ikke gå ut med noe beløp, men etter det iTromsø erfarer gir avtalen TIL over én million kroner i netto inntekter, i tillegg til at det tyrkiske selskapet også tar seg av tv-produksjonen fra Alfheim.

— Hvis ikke vi fikk et norsk selskap til å produsere kampen var det viktig at de som kjøpte rettighetene også ville produsere kampen, forteller markedsdirektøren.

Han forteller om tøffe forhandlinger og lite nattesøvn de siste dagene.

— Det har vært stor interesse fra 4-5 medieselskap i Europa. Tyrkia er et fotball-land med stor interesse, sier Albertsen.

— Det har vært tøffe forhandlinger, men samtidig veldig fair play. Vi har satt opp selskapene mot hverandre og budene har blitt vurdert fortløpende, fortsetter han.

Beholder norske rettigheter

I avtalen beholder TIL rettighetene til å vise kampen i Norge, og kan dermed fortsatt få inn ytterligere tv-inntekter på kampen. Noen avtale med en norsk TV-kanal er imidlertid ikke på plass kun to dager før kampen.

— Vi får se hva vi gjør der, sier Trond-Steinar Albertsen.