Etter den svake kampen i Stavanger på torsdag, var Brann på rett spor igjen mot Aalesund. De startet kampen med suksessoppskriften fra sesongstarten, med stor løpsvilje og høyt press.

Det ga Brann overtaket. I første omgang hadde de god kontroll på sunnmøringene, og etter hvert, på noen friske cornere, begynte de også å yppe seg foran målet til Sten Grytebust. Det lå et mål i luften, og det kom. Ikke uventet var det vår toppscorer Kim Ojo som ga oss håp om tre poeng.

I stedet for å fortsette trykket, lot Brann imidlertid Aalesund få lov til å komme inn i kampen. Til å begynne med gjorde det egentlig ikke så mye siden Rekdals menn var relativt tannløse når de nærmet seg Piotr.

Men så, når Aalesund ikke klarte å skape noe på egenhånd, ble Brann felt av en ny personlig feil. I Stavanger var det Carl Erik Torp som slurvet og ga Viking lett vei mot mål.

I møtet mot Aalesund var det Lars Grorud som gjorde to unødvendige feil i løpet av noen få sekunder. Først mistet han ballen på vei fremover, så klarerte han ballen rett i beina på Aalesund beste spiller, Barrantes, og dermed ble det 1-1. Synd for Grorud som ellers hadde en fin kamp som ny midtstopper for Brann.

Brann hadde Aalesund i kne, og da er det er bittert at det bare ble ett poeng. Men Brann skapte overaskende få sjanser med tanke på det overtaket de hadde.

Som regel stoppet det opp når de nærmet seg sekstenmeteren. Laget vårt spiller rett og slett altfor forutsigbart om dagen. De har to varianter å by på.

Den ene er en lang og uvinklet ball opp til Kim Ojo, den andre er Guastavino som setter fart og prøver å tråkle seg gjennom. Det skjer lite på kantene og minimalt i bakrommet.

Hvis Brann skal klare å variere mer, må Bentley og Holmvik bidra mer offensivt, de må gå på flere løp uten ball.

Alt i alt var dette et steg i riktig retning, men etter den fine starten på kampen hadde jeg håpet på så mye mer enn det lille poenget vi endte opp med.

Hva mener du? Hvorfor vant ikke Brann?