Bryne, Tromsø, Vålerenga og Brann. Dette er lagene AaFK skal møte i sine fire første seriekamper etter sommerhvilen. Bare kampen mot VIF spilles på Kråmyra. Alle lagene kan lett bli å finne i nedrykksstriden når sesongslutt nærmer seg. Normark nekter likevel for at kampene som nå står for tur er spesielt viktige.

— Det er naturlig å tenke slik siden disse lagene befinner seg i samme området på tabellen som oss. Men vi spillere bare viktige kamper. Ergo er ingen kamper viktige.

— Vi må fokusere på egen læring og utvikling. Det skal ta oss mot gode resultat både mot Bryne og Rosenborg, sier Normark.

God atmosfære

Mye står på spill. Det kan føre til høye skuldre for spillere med lite erfaring i eliteserien. Men etter gårsdagens trening å dømme, virker atmosfæren lett og ledig i AaFK-leiren. Og trener Ivar Morten Normark er tilfreds med «Rikets tilstand». Testresultater viser at spillerne ikke har sluntret unna kondisjonsøktene i sommerferien. Allerede lørdag møtes AaFK og Molde til treningskamp.

— Fokuserer du på at dette er en prestisjekamp?

— Det behøver jeg ikke. Det vil det være uansett. Men først og fremst skal vi være best mulig rustet mot Bryne neste helg. Det er det viktigste, sier Normark.

Profiler

På de syv siste eliteseriekampene har ålesunderne kun tapt en gang. Problemet er imidlertid velkjent: Så altfor ofte har AaFK gitt fra seg ledelsen på tampen av kampene.

— Det kan gå både på det taktiske, mentale, og det fysiske. Målet er å utvikle oss fra å være et lag som ikke taper, til et lag som vinner, sier Normark.

Laget som skal ta dette steget består i følge Normark av en bred og jevn stall.

— Er det et problem for AaFK at dere mangler klare profiler?

— Vi har få kamper i eliteserien. Men framover håper jeg og tror at vi får profiler både på eget lag og i eliteserien, sier Normark.