Rosenborg-Lørenskog: 3-8 (1-2, 1-3, 1-3)

Midtveis i den første perioden forsvant Markus Noteng og Thomas Wiig i utvisningsboksen omtrent samtidig. Det ble to svært kostbare utvisninger for Rosenborg. I spill fem mot tre fant Kenny Corupe et hull over den høyre skuldra til Petter Vincent Strøm. Da var det spilt tolv minutter av den første perioden.

Redusering før pause

Dessverre for Rosenborg gikk det bare 33 sekunder før det neste målet kom, da Steffen Thoresen doblet for gjestene.

Med drøye to minutter igjen fikk Jordan George et par gode muligheter til å redusere, men Lørenskogs keeper Tyler Plante stod i veien – helt til den gjenstod 11 sekunder av perioden. Da dukket Niklas Unger Nilsen opp foran Plante og pirket inn reduseringen.

Skuddstatistikk: 7-15

Pangåpning

Rosenborg fikk en drømmeåpning på den andre perioden. Lørenskogs Steffen Thoresen ble utvist for tripping, og minuttet ut i overtallspillet utliknet Lou Dickenson til 2-2. Men stemningen sank betraktelig kun minuttet senere. Lørenskog utnyttet en avventende utvisning på Rosenborg, og i spill seks mot fem tok gjestene ledelsen 3-2 ved Wacey Rabbit.

Sju minutter ut i perioden fikk Markus Dahl en kjempesjanse alene med keeper, men pucken danset langs mållinja. Det var starten på en intens periode med stort tempo og sjanser til begge lag.

Tolv minutter ut i perioden smalt pucken i stolpen bak Strøm, men i stedet for økt Lørenskog-ledelse ble Steffen Thoresen utvist – En gylden mulighet for ny RIHK-redusering, men slik skulle det ikke bli. Lørenskog økte ledelsen til 4-2 med en mann mindre på isen etter en lynrask kontring.

Knappe to minutter før pause økte Lørenskog ledelsen til 5-2. Scoringen var av det merkelige slaget. Fra vantet delvis bak mål prøvde gjestenes Emil Frøshaug å legge inn foran kassa, men pucken gikk via leggen på Strøm og i mål.

Skuddstatistikk: 15-15

Keeperbytte hjalp lite

Det skjedde lite i starten av den tredje perioden, bortsett fra at Rosenborg hadde byttet keeper i pausen. Men etter om lag sju minutter fikk Lou Dickenson muligheten i spill fem mot fire. Mannen med gullhjelmen smøg seg inn ”kjøkkenveien”, og reduserte til 3-5. Omtrent halvveis i perioden, mistet Rosenborg pucken dypt inne i Lørenskogs sone. Gjestene utnyttet ubalansen i hjemmelaget og kontret inn 6-3. Tjue sekunder senere kom det sjuende Lørenskog-målet signert Knut Henrik Spets, etter svakt keeperspill av Brady Hjelle.

Femten sekunder før full tid kom kampens siste mål. I overtall scoret Steffen Thoresen og fastsatte sluttresultatet til 3-8. Skuddstatistikk: 11-13

FAKTA

Frisk Asker – Tønsberg 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

1111 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (14.37) Tommy Enström (Mats Hansson, Jonas Johansson).

2. periode: 2-0 (32.05) Mats Knutsen (Espen Fanøy Salo, Christian Thinn).

3. periode: 3-0 (57.47) Petter Kristiansen.

Dommer: Robin Berg, Stjernen, Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Frisk 4 x 2 min., Tønsberg 5 x 2 min.

Rosenborg – Lørenskog 3-8 (1-2, 1-3, 1-3)

1612 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (12.00) Kenny Corupe (Marius Trygg, Knut Henrik Spets), 0-2 (12.33) James Sixsmith (Christopher Henriksen, Mats Frøshaug), 1-2 (19.49) Niklas Unger Nilsen (Joakim Erbe, Jordan George).

2. periode: 2-2 (22.31) Lou Dickenson (Jamie Milam, Thomas Wiig), 2-3 (23.38) Wacey Rabbit (Spets, Sixsmith), 2-4 (32.25) Corupe (Lars Erik Spets), 2-5 (38.06) Emil Frøshaug (Spets, Joacim Sundelius).

3. periode: 3-5 (49.20) Dickenson (Carl Gustafsson, George), 3-6 (49.41) Frøshaug (Spets, Jens Skålberg), 3-7 (51.14) Spets (Rabbit, Sixsmith), 3-8 (59.44) Steffen Thoresen (Henriksen, Spets).

Dommer: Per Gustav Solem, Astor og Aina Høve, Rosenborg.

Utvisninger: Rosenborg 7 x 2 min., Lørenskog 6 x 2 min.

Stjernen – Stavanger 3-4 (1-0, 2-2, 0-2)

1002 tilskuere

Mål: 1. periode: 1-0 (16.16) Tomas Sinisalo (Anders Danielsson, Dan Fredrik Nygård).

2. periode: 1-1 (22.05) Kurt Davis (Jean-Michel Daost, Tommy Kristiansen), 2-1 (22.31) Gustaf Thorell (Peter Wennerström, Erik Lundin), 3-1 (24.05) Sander Valde (Ryan Annesley, Chris Henrik Nygård), 3-2 (33.51) Mathias Trettenes (Dennis Sveum, Henrik Solberg).

3. periode: 3-3 (44.27) Dan Kissel (Juha-Pekka Loikas, Martin Strandfeldt), 3-4 (48.28) Eric Boisvert.

Dommer: Eirik Hansen, Jutul og Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Stjernen 2 x 2 min., 1 x 5 min., 2 x 20 min (matchstraff), Stavanger 7 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min (matchstraff).

Storhamar – Vålerenga 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

2586 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (6.29) Martin B. Huse (Nathan Martz, Jimmy Andersson), 1-1 (11.12) Rasmus Juell (Jonas Knutsen, Daniel Sørvik).

2. periode: 1-2 (22.11) Mathias Trygg, 1-3 (37.23) Trygg (Knutsen, Tobias Lindström).

3. periode: Ingen mål.

Dommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Petter Hegle, Nes.

Utvisninger: Storhamar 7 x 2 min., Vålerenga 6 x 2 min.