Borussia Dortmund-fansen fikk seg et lite hyggelig gjensyn da deres gamle kjæledegge, Mario Götze, igjen gjestet Signal Iduna Park i Dortmund lørdag kveld. Spilleren kom til klubben som tiåring og har senere gått gradene i klubben. Den offensive midtbanespilleren klarte etter hvert å spille seg til fast plass på førstelaget og bidro med 22 mål på 83 kamper.

I sommer byttet han imidlertid den gule og svarte Dortmund-drakten med Bayern Münchens røde. En lite populær overgang.

21-åringen startet på benken da mesterligafinalistene fra i vår igjen møttes til dyst i den hjemmlige serien, men etter en målløs første omgang viste TV-bildene tidlig i andre omgang at den tidligere hjemmeyndlingen varmet opp. Han løp inne i spillertunnellen, og ikke langs sidelinja for å bli skjermet fra publikum. I det 56. minuttet erstattet han Mario Mandzukic til stor pipekonsert.

Ti minutter senere stod han omsvermet av jublende lagkamerater, mens hans selv laget unnskyldende håndbevegelser til publikummet. Da hadde han nettopp mottatt et innlegg fra Thomas Müller fra høyresiden, og fra rett innenfor sekstenmeten sparket Götze ballen helt nede ved lengste stolpe, uttagbart for Roman Weidenfeller i Dortmund-målet.

Hjemmelaget ville ikke gi opp, og fem minutter etterpå hadde Henrikh Mkhitaryan en gigantisk sjanse til å utligne da han mottok en chip fra Kevin Grosskreutz. Ballen var kanskje litt luftig, men da armeneren dempet ballen på både brystet og på foten hadde plutselig Manuel Neuer i Bayern-målet kommet så tett oppi at han klarte å avverge forsøket.

To minutter senere var Neuer igjen god da han klarte å slå vekk et godt plassert skudd fra Marco Reus med den ene hånda.

Til tross for potente sjanser skulle det til slutt ende ganske stygt for hjemmelaget. Fem minutter før slutt økte nemlig nederlandske Arjen Robben ledelsen til 2-0. Thiago sendte en nydelig krosser til Robben som plutselig var nesten alene med keeper. Forsvaret kom for sent opp for å presse ham, og fra åtte meter kunne han lekkert chippe ballen i nettmaskene.

Rett etterpå økte bortelaget ytterligere da Philip Lahm fant Müller umarkert ved krittmerket. Müller avsluttet på direkten uttagbart for Weidenfeller.

Seieren gjorde sitt til at Bayern München nå har fått en sju poengs luke til Borussia Dortmund, mens Bayer Leverkusen ligger fire poeng bak serielederen.