Søndag ble Espen Ruud tatt ut som supplement til landslagstroppen etter at Steffen Iversen meldte forfall. Ruud er høyreback eller høyrekant og en spiller som kan minne mye om Solli.

Men Brann-spilleren som har vært regelmessig deltaker i de fleste landslagstropper i mange år, føler seg ikke forbigått av Egil «Drillo» Olsen.

– Nei. Jeg fortjente ikke å bli med denne gang. Slik jeg spilte i kampene mot Odd Grenland og Start spesielt, var det en riktig avgjørelse å ikke ta meg med.

Les også:

– Helt fair

Landslagssjefen var til stede på Odd-kampen. Han likte åpenbart ikke det han så av Solli der, og kan umulig ha snudd etter Start-kampen – oppgjøret Solli er aller mest irritert over. Mot Fredrikstad ble Solli skadet, Brann snudde kampen og dagen etter ble troppen til Makedonia og Nederland tatt ut.

– Jeg var ganske sikker på at jeg ikke kom med til de kampene. Derfor er det ikke surt å måtte se kampene på fjernsyn, heller. Det er helt fair, mener Solli, som nå skal trene i nesten to uker for å komme tilbake.

Tilbake på Brann-laget i første omgang, for Steinar Nilsen oppdaget åpenbart det samme som Drillo. Nordlendingen vraket ham etter Fredrikstad-kampen.

– Både mot Odd og Start var jeg lite involvert. Det er greit nok det, men da er det desto viktigere at man leverer de gangene man blir involvert. Det gjorde jeg ikke. Mot Start, for eksempel, fikk jeg ikke engang til å løfte innleggene. Tre-fire av dem var helt elendige, plutselig fikk jeg ikke til noe som helst. Når man leverer så slett innsats, er det klart man ikke blir tatt ut til noen landslagstropp, erkjenner Solli.

– Men selv om jeg er kritisk til egne prestasjoner, tror jeg jo jeg kunne levert hvis jeg hadde blitt tatt ut. Det må jeg jo ha troen på, legger han til.

Les også:

Stygg feil mot Finland

Telemarkingen hadde sett frem til kampene mot Makedonia og Nederland lenge og hadde naturligvis regnet med at han skulle bidra i hvert fall i troppen til disse kampene.

Men svakt spill i eliteserien, kombinert med en fatal feilpasning mot Finland har gjort at Solli må bruke fjernkontroll og ikke fotballstøvler lørdag.

– Jeg hadde en stygg pasning før Finland utliknet til 2-2. Jeg vet jo at Drillo hater slike feil. Etter kampen sa jeg noe sånt som «Bra jeg ikke ødela den gode hjemmestatistikken din». Jeg fikk høre det fra ham da, smiler Solli.

Som altså har planer om å revansjere seg. Et eventuelt VM-sluttspill har han, i likhet med kanskje 50 andre norske spillere, ambisjoner om å få med seg.

– Jeg håper virkelig jeg kommer med igjen. Et sluttspill vil bli fantastisk.