Det meste er avgjort helt i toppen av den tyske Bundesligaen, men i kampen om tredjeplassen er det fortsatt en viss spenning. Både Leverkusen og Schalke vant sine kamper lørdag, noe som betyr at blåtrøyene fra Gelsenkirchen har alt i sin hule hånd med én serierunde igjen.

2-0-seieren etter scoringer av Kaan Ayhan og Jan-Klaas Huntelaar betyr at Schalke fortsatt er tre poeng foran Leverkusen, selv om også de vant lørdagens kamp 2-0. Gonzalo Castro og Emre Can ordnet målene borte mot Eintracht Frankfurt.

Topplagene vant

Bayern München, som topper ligaen overlegent og for lengst har sikret seriegullet, vartet opp med fest da laget var på besøk hos Hamburg. München-laget vant 4-1. — Det andre målet er vendepunktet i kampen. Men det var mye bra å se i dag. Innsatsen og gløden er der, sa Hamburg-trener Mirko Slomka.

Også Borussia Dortmund, som er sikret 2.-plassen, vant lørdag. Etter å ha kommet under 0-1 for Hoffenheim slo de tilbake og vant 3-2. Tarik Elyounoussi fikk spille 54 minutter for Hoffenheim.

Nielsen uten scoring

Håvard Nielsen og Eintracht Braunschweig ligger svært tynt an i bunnen, og klarte ikke å by på de helt store problemene for Augsburg på hjemmebane. Nilsen fikk spille hele kampen, men verken han eller noen av lagkameratene klarte å tegne seg på scoringslista. Raul Bobadilla ordnet 1-0 til Augsburg på slutten.

— Realiteten er at vi ikke er nede ennå. Vi skal krige til slutten, sa Braunschweig-trener Torsten Lieberknecht.

Også Håvard Nordtveit fikk spille 90 minutter i lørdagens serierunde. Hans Borussia Mönchengladbach sikret seg minst en 6.-plass i ligaen med 3-1-seier over Mainz.

For Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein ble det ikke fullt så mye å juble over. Deres Hertha Berlin tapte 0-2 borte for Werder Bremen etter to scoringer av Aaron Hunt. Skjelbred spilte hele kampen, mens Jarstein så alt fra benken. (©NTB)