Kun tre poeng var godt nok for Liverpool om de ville henge med i gullkampen i Premier League, men rotete forsvarsspill holdt på å ødelegge mot Swansea.

– Vi spilte ikke opp mot vårt beste. Offensivt var vi gode igjen, men Swansea spilte bra. Som lag kan vi bli 100 prosent bedre. Vi viste styrke offensivt. Som alltid vil jeg som trener analysere kampen og forsøke å få til forbedringer, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers ifølge NTB.

Tidlige mål

Anfield-kamp har nærmest vært synonymt med målfest denne sesongen, og dette ble intet unntak.

Allerede etter tre minutter var festen i gang, da Raheem Sterling fant Daniel Sturridge i bakrommet med en glitrende pasning, og landslagsspissen hadde ingen problemer med å runde keeper og sette ballen i tomt mål.

Etter 20 minutter tok Sturridge rollen som servitør, men Jordan Henderson måtte gjøre et solid stykke arbeid selv da han skrudde ballen opp i lengste kryss fra 18 meter.

Det var ikke gått mange minuttene før publikum fikk se en nesten identisk scoring, men denne gangen på motsatt halvdel. Tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey klistret ballen opp i krysset foran sine gamle venner på The Kop.

Skrtel-rot

Så begynte Martin Skrtel å rote i Liverpool-forsvaret. Etter 27 minutter pådro han seg gult kort for en unødvendig tøff takling på Shelvey, og det påfølgende frisparket ble slått mot Wilfred Bony og Skrtel. Førstnevnte headet via Liverpool-stopperen og inn i nettet bak Simon Mignolet.

Liverpool hadde rotet bort en tomålsledelse på fire minutter, men kunne likevel gå til pause i tet. Ni minutter før halvtid driblet Luis Suarez seg fri, og innlegget traff perfekt på hodet til Sturridge, som headet inn sitt 16. ligamål for sesongen.

Skrtel var imidlertid ikke ferdig med å rote i Liverpools bakre rekker.

Bare to minutter etter pause kom et innlegg mot Bony. Daniel Agger hadde kontroll og headet unna, men bak ryggen til dansken rev Skrtel ned Swansea-spissen.

Bony tok straffen selv, og utlignet til 3-3.

UTLIGNET: Swanseas Wilfried Bony feirer sitt 2-2-mål, som kom via Martin Skrtel. Foto: Digitalsport

Henderson igjenKampen bølget frem og tilbake etter dette. Suarez hadde en god mulighet til å ta tilbake ledelsen like etter gjestenes scoring, men keeper Vorm hang med på notene.

Liverpool presset, men fikk ikke til de store sjansene. Etter 73 minutter løsnet det imidlertid nok en gang. Nok en gang var det Suarez som avsluttet. Skuddet ble stoppet, men på returen var Jordan Henderson først. Han fikk to muligheter, og på den andre satt den.

Steven Gerrard var nær ved å legge på til 5-3 like før full tid, men skuddet smalt i stolpen.

– Vi hadde fortjent noe etter den annenomgangen. Jeg kunne ikke vært mer stolt over gutta, sa Swansea-manager Garry Monk.

Med seieren klater Liverpool opp på 56 poeng. Dermed er de fire bak ligaleder Chelsea. Arsenal er på andre, poenget bak sin byrival, mens Manchester City, med en kamp mindre spilt, er på tredjeplass, poenget foran Liverpool.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 27. runde:

**Liverpool – Swansea 4-3 (3-2)

Mål:** 1-0 Daniel Sturridge (3), 2-0 Jordan Henderson (20), 2-1 Jonjo Shelvey (23), 2-2 Wilfried Bony (27), 3-2 Sturiddge (36), 3-4 Bony (str. 47), 4-3 Henderson (74).