PREMIER LEAGUE: Dersom ikke Bryne-gutten viser seg skadefri, blir det en kort sesong og antakelig kroken på døra som fotballspiller. Etter en undersøkelse i februar ville City-manager Kevin Keegan egentlig avslutte hele samarbeidet, men Håland diskuterte seg fram til seks nye rekonvalesensmåneder.

— Jeg gleder meg til å trene for fullt igjen, og de neste tre ukene vil gi en god pekepinn på om det er mulig for meg å komme tilbake, sier Håland til Aftenbladet. Går det ikke bra nå, legger Alf-Inge Håland etter alt å dømme opp. Etter det Aftenbladet erfarer, kan han heller ikke forsøke seg i hjemlige klubber (les Bryne) med det første dersom han skal kunne heve forsikringspenger som fotballinvalid.

Fem intense uker

Han mener å være i stand til å delta for fullt på Citys oppkjøring, som for det meste innebærer to daglige, intense økter på engelsk jord, men også en kjapp avstikker til Danmark. Om fem uker, borte mot Charlton 16.august, serieåpner de lyseblå.

— Jeg har trent i hele sommer for å være best mulig rustet når fellesøktene starter opp igjen. Det er tilbake på fotballbanen jeg vil.

— Rekker du de første treningskampene?

— Jeg har jo ikke spilt fotballkamper på snaut to år og har mine klare betenkeligheter. I fjor sommer trodde jeg det skulle bra, i år vet jeg ikke helt hva jeg skal tro.

— Men det gir nok ingen stor oddsbombe dersom jeg må gi meg, sier han ærlig.

Hva hvis?

30 år gamle Håland har vært i England i seks år. Først spilte han for Nottingham, så Leeds og sist Manchester City. Sin siste kamp for City hadde han 5.januar i en FA-cupkamp mot Wigan. Håland kom inn som innbytter og spilte et snaut kvarter. Det begynner å bli en solid stund siden.

— Har du tenkt noe på hva du skal gjøre dersom skaden sier et endelig stopp?

— Jeg har tenkt tanken, men velger i første omgang å ta en ting om gangen.

Fortsatt handler det om å spille fotball, sier Håland som ikke vil høre forsikrings- eller pengesnakk i denne omgang.