Da amatørklubben Deinster SV skulle feire at laget hadde vunnet semifinalen i den lokale cupen, ble to spillere – som har kommet til Tyskland som flyktninger fra Sudan – utsatt for rasistisk motivert vold.

På dansegulvet på en nattklubb ble Emad Babiker og Amar Alnoor dyttet og slått, og på vei hjem fra ble Babiker angrepet og slått i bakken, forteller klubbens trener Sönke Kreibich til nettstedet Jetzt.

–Da jeg snakket med Emad dagen derpå, hadde han en kraftig hevelse under øyet, sier treneren.

– Han flyktet fra Sudan fordi han opplevde så mye vold der. Han vil gjerne bli en del av det tyske samfunnet, både fotballaget og byen ellers, men nå føler han seg uønsket i og med at han ikke engang kan gå hjem alene uten å føle seg utrygg. Da jeg snakket med ham søndag, var han helt sønderknust, sier Sönke Kreibich.

Klubben ville derfor vise sin støtte til spillerne og sin avsky overfor de rasistiske handlingene. På klubbens Facebook-side delte Deinster SV et redigert bilde av førstelagstroppen.

Lagbildet er redigert slik at det ser ut som alle spillerne er mørke i huden. I bildeteksten står det: «Vår venn og lagkamerat Emad ble lørdag angrepet, fornærmet og slått. Det er bare trist! Vold mot flyktninger er patetisk. Emad og Amaer — dere er en av oss, som alle andre i Deinster SV, og det er vi glade for».

Reaksjonen har fått enorm oppmerksomhet - også internasjonalt. Blant annet har Daily Mail og BBC omtalt saken. Facebook-bildet er likt over 20.000 ganger og delt av 2800 personer.

– Som lag var vi rystet etter det som skjedde og vi lurte på hvordan vi skulle reagere. Vi ønsket å sette et eksempel, både innad og utad. Vi ønsket å vise Emad og Amar at vi står opp for dem. De er en integrert del av fotballaget vårt. Derfor valgte vi å dele dette symbolske bildet, sier trener Sönke Kreibich.

I Tyskland har det den siste tiden vært en drastisk økning i høyreekstrem vold. I 2015 registrerte tyske myndigheter til sammen 13.846 straffbare handlinger knyttet til høyrekstreme, ifølge nyhetsprogrammet Tagesschau på TV-kanalen ARD.

Det er en økning på 3305 saker hvis man sammenligner med 2014. Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Lars Tjærnås forteller om det elleville masseslagsmålet på Stamford bridge: